Barbara, hvala za vse!

Z odhodom Barbare Lazović se zaključuje ena lepših zgodb slovenskega rokometa. Zgodba o predanosti, talentu in uspehu.

S cmokom v grlu in veliko ponosa v srcu se poslavljamo od kapetanke RK Krim Mercator. Barbara Lazović bo po koncu olimpijskih iger sklenila svojo izjemno športno pot, v modrem dresu, katerega je nosila večji del svoje kariere, pa je že odigrala zadnjo tekmo.

Bizelanka, ki je z rokometom sicer začela pri domačem klubu, se je našemu klubu pridružila leta 2007 pri rosnih devetnajstih, takrat še z dekliškim priimkom Varlec. Že v mladosti je pokazala izjemen talent in vztrajnost, s svojo igro pa je hitro pridobila spoštovanje in ljubezen navijačev.

Barbara Lazović, dosedanja kapetanka Krima Mercatorja, bo po koncu olimpijskih iger sklenila svojo športno pot.

O njenem neomajnem duhu in borbenosti pričajo tudi številke. V svoji karieri je v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju v barvah Krima Mercatorja zbrala 232 golov, nasploh pa se je med strelke vpisala več kot 540-krat. Tudi kot članica makedonskega Vardarja in romunske CSM Bukarešte. Mednarodne izkušnje so jo še dodatno okrepile, zato je leta 2022 ob vrnitvi domov ekipi prinesla prepotrebne izkušnje in dodatno stabilnost.

Njena predanost rokometu pa skozi kariero ni bila omejena le na klubsko raven. Barbara je bila nepogrešljiv člen slovenske reprezentance, s katero je nastopila na številnih evropskih in svetovnih prvenstvih. Edini turnir, ki ga na svoji bogati poti še ni okusila, so olimpijske igre. A na vrsto prihajajo zelo kmalu … Uresničitev športnih sanj in hkrati zadnji veliki turnir, na katerem bomo reprezentančno petindvajsetico spremljali zadnjič.

Barbara Lazović: Krim ni samo klub, Krim je moja družina.

Barbara Lazović ni le igralka, je vzornica mlajšim generacijam in simbol vztrajnosti ter ljubezni do športa. Njeno ime bo za vedno zapisano v zgodovino RK Krim Mercator, saj je s svojo igro, predanostjo in osebnostjo zaznamovala klub in slovenski rokomet

Ob njenem slovesu se v klubu in med navijači čuti globoko spoštovanje in hvaležnost. Barbara je vedno igrala z vsem srcem. Kot je sama dejala: »Krim ni samo klub, Krim je moja družina. Hvaležna sem za vse trenutke, ki sem jih preživela tukaj, in za vse ljudi, ki so me podpirali na tej poti

Barbara, hvala za vse! Hvala za nepozabne trenutke, za borbenost, za srce na igrišču in izven njega. Želimo ti vse najboljše v tvojem novem poglavju, prepričani pa smo, da tvoja ljubezen do rokometa ne bo nikoli ugasnila. Vedno boš del naše družine, vedno boš naša kapetanka.

FOTO: Barbara Lazović v različnih obdobjih v dresu Krima Mercatorja

FOTO: Kolektiff, Slavko Kolar