Mlade rokometašice s tretjim mestom na mednarodnem turnirju Partille Cup

Rokometašice Krima Mercatorja, starostne kategorije do 18 let, so na prestižnem mednarodnem turnirju Partille Cup v Göteborgu na Švedskem osvojile odlično 3. mesto. Turnir, ki je potekal od 1. do 6. julija, je gostil ekipe iz 38 držav, med katerimi je Slovenijo zastopala prav ekipa Krima Mercatorja.

Turnir Partille Cup, ki sicer poteka že od leta 1970, je znan kot srečanje mladih športnikov z vsega sveta, ki jih povezuje ljubezen do rokometa. Letos je v tekmovanju sodelovalo na tisoče igralcev iz 38 držav, kar je dalo tekmovanju poseben čar in mednarodno razsežnost.

Krimovke so na turnirju odigrale devet tekem. Z impresivnimi predstavami so prišle vse do polfinala, kjer so jih domačinke Sävehofa zaustavile z rezultatom 20:17. Kljub porazu so mlade tigrice pokazale izjemno borbenost in kakovostno igro, kar jim je prineslo končno 3. mesto.

Ta uspeh je izjemnega pomena za klub, ki je ponosen na svoje igralke in njihovo predanost športu. Dekleta pa s tem dosežkom niso promovirale le kluba, temveč tudi Slovenijo kot državo z bogato rokometno tradicijo in perspektivnimi mladimi talenti.

Čestitke vsem igralkam in trenerjem za ta izjemen dosežek!