Novice

Krimovke prepoznavne tudi izven Stožic

Rokometašice Krima Mercatorja so prepoznavne predvsem na igrišču, kjer jih spoznate po klasični modri oziroma roza barvi dresov, ni pa jih težko opaziti tudi izven Stožic. Avtohiša Malgaj, zvesti sponzor tigric, je že pred začetkom nove sezone članski ekipi v uporabo predal nove klubske avtomobile.

Preberi več »
Ekipa

Na levem krilu Paula Posavec

Krim Mercator je zaradi poškodbe Sanje Radosavljević, moral do njene vrnitve na igrišče zapolnili prazno vrzel na mestu levega krila. Srbsko reprezentantko bo zamenjala bronasta rokometašica z EP na Danskem, Paula Posavec.

Preberi več »
20 let

Branka Miijatovič: Vsakič, ko obiščem Mercator Šiška, se spomini vrnejo

Uspeh Krima Mercatorja, takrat znanega pod imenom Krim Neutro Roberts, je kljub izjemnim nastavkom že sezono ali dve pred osvojitvijo Lige prvakinj pomenil pravo eksplozijo navijačev, čustev, potrditev trdega dela, garanja na vsakem treningu in zaupanja. Ni bilo malo tistih, ki so verjeli v uspeh, z njim dihali, rasli in ga tudi občutili. Drugo majsko soboto leta 2001 se je Ljubljana vpisala na rokometni zemljevid nesmrtnih. Del te zgodbe je bila tudi Branka Mijatovič.

Preberi več »

Dobra priprava pred sezono lahko zmanjša možnost poškodb

Kondicijska priprava športnika je nadvse pomembna, saj le dobro pripravljen tekmovalec lahko daje svoj maksimum. Tega se zavedajo tudi v RK Krim, zato za pripravo tigric skrbi Rok Svetko, ki tudi sam redno vzdržuje svojo kondicijo in priporoča, da si vsak vzame eno uro na dan in naredi nekaj zase. Pogoji za delo v klubu so dobri, rokometašice z izjemo tekaških intervalov vse z veseljem opravijo, priznava.

Preberi več »
Liga prvakinj

Krimovka v vrhu evropskega ženskega rokometa

Budimpešta je zadnji konec tedna v maju gostila najboljše evropske rokometne ekipe, ni bilo pa to edino dogajanje v madžarski prestolnici. Priznanje za dobro delo in razvoj ženskega rokometa je prejela tudi športna direktorica kluba, Deja Ivanović, ki je bila ponovno izvoljena za dve mednarodni funkciji. 

Preberi več »
Državno prvenstvo

Krimovke osvojile peti zaporedni naslov državnih prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja so osvojile že 26. naslov državnih prvakinj. Pred tem so bile v vrhu med leti 1995 in 2015. V šestem krogu končnice so bile s 37:13 (19:7) boljše od tekmic iz Novega mesta. Najbolj razigrana krimovka je bila Manca Jurič, ki je dosegla kar 14 zadetkov.

Preberi več »
Junior

Kadetinje že začenjajo finalni del

Za mlajšimi selekcijami Krima Mercatorja je nov pester teden. Že med tednom smo spremljali dve tekmi, v soboto in nedeljo pa so bile na sporedu štiri, ponovno je prestavljena tekma starejših deklic B proti Krki. V prihajajočem tednu kadetsko ekipo Ljubljane čaka prva tekma sklepnega, finalnega dela sezone.

Preberi več »