Novice

Državno prvenstvo

Krimovke do četrte zmage v končnici

Rokometašice Krima Mercatorja so na četrti tekmi končnice državnega prvenstva uspešno gostovale v Žalcu. Prva povratna tekma med najboljšo četverico domačih ekip se je končala z rezultatom 39:26.

Preberi več »
Državno prvenstvo

Krimovke so potrdile 26. naslov državnih prvakinj

Po zmagi na gostovanju pri novomeški Krki (35:19), so rokometašice Krima Mercatorja tri tekme pred koncem državnega prvenstva že potrdile 26. lovoriko v tem tekmovanju. Tokratna nasprotnika se bosta v drugo srečala prav na zadnji tekmi, ko bodo tigrice prejele pokal in medalje za prvo mesto, Krkašicam pa bodo pripadle bronaste nagrade.

Preberi več »
20 let

Krimova zlata sezona 2000/01

V zgodovino slovenskega športa je zapisanih veliko mejnikov, ki so odmevali v in izven naših meja. Svojega so 12. maja 2001 dodale tudi rokometašice Krima. Na ta dan pred natanko 20 leti so po zmagi na povratni finalni tekmi proti Viborgu, ki so jo dobile s 25:19, Ljubljančanke stopile na evropski rokometni prestol.

Preberi več »
Državno prvenstvo

Državni naslov le še eno točko stran

Po zmagi na drugi tekmi končnice državnega prvenstva proti ŽRK Mlinotest Ajdovščina (38:24), rokometašice Krima Mercatorja le ena točka loči do državnega naslova. Osvojitev 26. lovorike lahko dosežejo že na sredini tekmi proti Krki (12.5., ob 18.30).

Preberi več »
Ekipa

Krimovke del projekta Slovenska bakla

Leto 2021 je olimpijsko leto in del olimpijskega duha smo tudi v Krimu. S Slovensko baklo v roki so po prestolnici tekle Nina Žabjek, Oceane Sercien Ugolin, Tia Gomilar Zickero, Nataša Ljepoja, Manca Jurič in športna direktorica Deja Ivanović. Bakla, katere pobudnik je Olimpijski komite Slovenije, bo obiskala vseh 212 občin, svojo pot je pričela na Triglavu. 

Preberi več »
Državno prvenstvo

Končnica se je začela z zmago proti Žalcu

Rokometašice Krima Mercatorja so končnico državnega prvenstva začele uspešno. Na uvodni domači preizkušnji so premagale četrtouvrščeni Žalec (39:25). Tudi drugo tekmo bodo ljubljanske rokometašice igrale doma – 8. maja proti Mlinotestu Ajdovščini.

Preberi več »