Novice

Liga prvakinj

Jovanka Radičević, najboljša strelka EHF Lige prvakinj vseh časov!

Jovanka Radičević, 36-letna črnogorska rokometašica, ki v tej sezoni brani barve Krima Mercatorja, je v nedeljo, 4. decembra, postala najboljša strelka elitne EHF Lige prvakinj vseh časov! V 37. minuti tekme proti danski ekipi Odense Håndbold je dosegla svoj 1017. evropski zadetek v karieri in se s tem povzpela na sam vrh večnih strelk najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Preberi več »
Liga prvakinj

Izjemen prvi polčas premalo za novi evropski točki

Rokometašice Krima Mercatorja so se vrnile na parket evropske EHF Lige prvakinj, a žal neuspešno. Na novem rokometnem spektaklu, ki ga je gostila Ljubljana, so morale premoč priznati danski zasedbi Odense Håndbold (23:29)! Na zgodovinski tekmi, na kateri je izjemna Jovanka Radičević postala najboljša strelka najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja, sta poleg Črnogorke štiri zadetke dosegli še Tjaša Stanko in Barbara Lazović, Barbara Arenhart pa je zbrala 16 obramb.

Preberi več »
Liga prvakinj

Krimovke obdarile Mercatorjeve obiskovalce

Tudi rokometašice Krima Mercatorja so že zakorakale v veseli december. Na prvi dan najbolj čarobnega meseca v letu so obiskale dva Mercatorjeva hipermarketa in obiskovalce obdarile s posebnimi presenečenji. Podelile so nekaj vstopnic za nedeljski rokometni spektakel, ko bo v Hali Tivoli gostoval danski Odense Håndbold.

Preberi več »

Nataša Ljepoja gostovala na Radiu Ekspres

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v nedeljo, 4. decembra, ob 14.00 v Hali Tivoli vrnile na evropsko sceno. Preden dobijo glavno besedo na parketu, pa jih poleg treningov čaka še nekaj medijskih obveznosti. Nataša Ljepoja je bila v sredo gostja na Radiu Ekspres, pogovarjala se je z voditeljem Tomažem Okornom.

Preberi več »
Državno prvenstvo

Krimovke po evropskem prvenstvu znova oblekle klubski dres

Rokometašice Krima Mercatorja po evropskem premoru niso imele veliko premora. Ostale so v Stožicah, ki so v preteklih dneh združevale ljubitelje rokometa iz vseh kotičkov Evrope, tokrat pa so gostile rokometašice iz Velenja. Med strelke za zmago 34:15 so se vpisale vse tigrice v polju, šest zadetkov je dosegla Alja Varagić.

Preberi več »
Liga prvakinj

Evropski rokomet ostaja v Ljubljani

Rokometašice Krima Mercatorja se po več kot enomesečnemu reprezentančnemu premoru vračajo na elitni evropski parket. V nedeljo, 4. decembra, ob 14.00 jih čaka tekma sedmega kroga EHF Lige prvakinj. V ljubljanski Hali Tivoli bo gostoval danski Odense. Vstopnice so že na voljo.

Preberi več »
Play With Heart

Zadnji ples Jovanke Radičević bronastega leska

15. evropsko rokometno prvenstvo za ženske je zaključeno in Krim Mercator ima svojo predstavnico med najboljšimi tremi evropskimi reprezentancami! Jovanka Radičević je svoje zadnje reprezentančno tekmovanje sklenila na tretjem mestu, z nazivom najboljše desnokrilne igralke Women’s EHF Euro 2022.

Preberi več »

Tigrice v dresu slovenske reprezentance sklenile zgodovinsko prvenstvo

Evropsko rokometno prvenstvo za ženske sicer še ni končano, se je pa pravljica zaključila za slovensko reprezentanco. Naše rokometašice so na čelu s selektorjem in trenerjem Draganom Adžićem dokazale, da tudi rokomet lahko poveže športno Slovenijo. Ob glasni podpori navijačev so prišle do zgodovinske uvrstitve, do končnega osmega mesta.

Preberi več »
Play With Heart

Devet tigric ostaja v boju za evropsko krono

Prvi del 15. evropskega rokometnega prvenstva za ženske, ki ga gostijo Slovenija, Severna Makedonija in Črna gora, je končan. Od 13 Krimovk, ki so se podale v boj za evropsko krono, se jih je v drugi del tekmovanja uvrstilo devet. Posloviti so se morale Aleksandra Rosiak (Poljska) ter Jovana Risović in Sanja Radosavljević (obe Srbija).

Preberi več »

Barbara Lazović: »Poslušala sem svoje srce!«

Pred 15 leti se je iz domačih Brežic preselila v Ljubljano, kjer je začela nabirati svoje prve evropske izkušnje. Med letoma 2010 in 2014 je nato v dresu Krima Mercatorja postavila temelje svoje nadaljnje kariere, ki jo je preko makedonskega Vardarja, romunske Bukarešte in črnogorske Budućnosti vodila nazaj v Krimovo družino. Barbara Lazović se je tako pred sezono 2022/23 znova vrnila med tigrice.

Preberi več »
Play With Heart

Dvanajst Krimovk na Women’s EHF Euro 2022

Čeprav  je spomin na sladko nedeljsko zmago, ko so tigrice v ljubljanskih Stožicah osvojile prvi dve domači točki v tej sezoni EHF Lige prvakinj, še vedno živ, pa rokometašice Krima Mercatorja časa za veselje niso imele veliko. 12 se jih že poti na reprezentančnih treningih. Pred vrati je namreč Women’s EHF Euro 2022, evropsko rokometno prvenstvo za ženske, ki se začenja prihodnji petek, 4. novembra.

Preberi več »
Liga prvakinj

Krimovke z zmago razveselile domače navijače

Rokometašice Krima Mercatorja so v nedeljo, 23. oktobra, na tekmi tedna po izboru Evropske rokometne zveze zabeležile prvo domačo zmago v tej sezoni EHF Lige prvakinj. S končnim izidom 24:22 so pred glasnimi domačimi navijači ugnale francoski Brest. Velika zasluga za novi dve evropski točki gre Barbari Arenhart, najkoristnejši igralki dvoboja, ki je ubranila kar 20 strelov tekmic.

Preberi več »
Liga prvakinj

Adžić: »Nedelja bo pokazala, katera ekipa je boljša.«

Rokometašice Krima Mercatorja pred daljšim reprezentančnim premorom čaka še ena domača evropska preizkušnja. V nedeljo, 23. oktobra, ob 14.00 bodo v Areni Stožice (prenos na Arena Sport 1) na tekmi tedna po izboru Evropske rokometne zveze gostile francoski Brest, za katerega igrajo tudi tri Črnogorke (Tatjana Brnović, Itana Grbić in Djurdjina Jauković).

Preberi več »