Novice

20 let

Krimova zlata sezona 2000/01

V zgodovino slovenskega športa je zapisanih veliko mejnikov, ki so odmevali v in izven naših meja. Svojega so 12. maja 2001 dodale tudi rokometašice Krima. Na ta dan pred natanko 20 leti so po zmagi na povratni finalni tekmi proti Viborgu, ki so jo dobile s 25:19, Ljubljančanke stopile na evropski rokometni prestol.

Preberi več »
Državno prvenstvo

Državni naslov le še eno točko stran

Po zmagi na drugi tekmi končnice državnega prvenstva proti ŽRK Mlinotest Ajdovščina (38:24), rokometašice Krima Mercatorja le ena točka loči do državnega naslova. Osvojitev 26. lovorike lahko dosežejo že na sredini tekmi proti Krki (12.5., ob 18.30).

Preberi več »
Ekipa

Krimovke del projekta Slovenska bakla

Leto 2021 je olimpijsko leto in del olimpijskega duha smo tudi v Krimu. S Slovensko baklo v roki so po prestolnici tekle Nina Žabjek, Oceane Sercien Ugolin, Tia Gomilar Zickero, Nataša Ljepoja, Manca Jurič in športna direktorica Deja Ivanović. Bakla, katere pobudnik je Olimpijski komite Slovenije, bo obiskala vseh 212 občin, svojo pot je pričela na Triglavu. 

Preberi več »
Državno prvenstvo

Končnica se je začela z zmago proti Žalcu

Rokometašice Krima Mercatorja so končnico državnega prvenstva začele uspešno. Na uvodni domači preizkušnji so premagale četrtouvrščeni Žalec (39:25). Tudi drugo tekmo bodo ljubljanske rokometašice igrale doma – 8. maja proti Mlinotestu Ajdovščini.

Preberi več »
Ekipa

Klemenčičeva prestala operacijo rame

Valentina Tina Klemenčič, 19-letna krožna napadalka Krima Mercatorja, je prestala operacijo levega ramena. Predviden čas rehabilitacije je štiri mesece. Na igrišče naj bi se vrnila ob začetku prihodnje sezone.

Preberi več »
Junior

Danaja Sivka: Nositi dres Krima je nekaj posebnega!

Kadetska ekipa podmladka najtrofejnejšega ženskega rokometnega kolektiva v državi šteje trinajst deklet, ki trenirajo pod budnim očesom Olge Čečkove. Med njimi je tudi nasmejena temnolaska z dresom številka 36 – Danaja Sivka. Šport je tisti, v katerem se je našla, povezala z ekipo in izpolnjuje njene sanje. Pravi, da je v vlogi trenerke ne boste videli, zato pa je toliko bolj zgovorna na igrišču.

Preberi več »