Novice

Ekipa

Tudi v RK Krim Mercator del gibanja Movember

Rokometašice RK Krim Mercator, najuspešnejšega rokometnega kluba v Sloveniji, ki že 26. zaporednih sezon tekmuje v elitni Delo EHF Ligi prvakinj, po roza oktobru, ko so opozarjale na mednarodni mesec osveščanja o raku dojk (več tukaj), nadaljujejo s podobnimi akcijami tudi v mesecu novembru. 

Preberi več »
Liga prvakinj

Razpoložena Risovićeva premalo za zmago

Rokometašice Krima Mercatorja so na zadnji evropski tekmi v letu 2020 morale priznati premoč madžarskemu FTC-ju (26:32). Tokratna strelska učinkovitost Oceane Sercien Ugolin (6 golov) in Valentine Klemenčič (5) ter kar 19 obramb Jovane Risovič tako niso bile dovolj za nove točke.

Preberi več »
Liga prvakinj

Bregar ima recept za nove točke

Sobotna tekma 9. kroga Delo EHF Lige prvakinj bo za rokometašice Krima Mercatorja zadnja pred reprezentančnim premorom in tudi zadnja na evropskem prizorišču v letu 2020. Po veliki točki iz Romunije, želijo Tigrice ubraniti tudi domače Stožice. Tekma bo na sporedu v soboto, ob 16. uri, v neposrednem prenosu si jo bo mogoče ogledati na Arena Sport 1.

Preberi več »
Državno prvenstvo

Tigrice po Krki premagale še Zagorje

Rokometašice Krima Mercatorja so dobile še drugo domačo tekmo državnega prvenstva zapored. Po včerajšnji zmagi proti Krki, so ljubljanske rokometašice dve točki potrdile po zmagi proti Zagorju (39:16). Vse misli se zdaj selijo na evropski dvoboj proti madžarskemu FTC-ju (sobota, ob 16.00), pred reprezentančnim premorom pa bodo Tigrice igrale še proti ekipi Z’dežele (nedelja, 12.00).

Preberi več »
Državno prvenstvo

Po dolgem premoru znova uspešno v domačem prvenstvu

Rokometašice Krima Mercatorja so odigrale prvo zaostalo tekmo državnega prvenstva. Novomeška Krka je padla z rezultatom 37:23. Jutri bodo Krimovke zaigrale še proti Zagorju (18.40), nato pa jih dan po evropskem spektaklu proti madžarskemu FTC-ju, čaka še tekma proti celjski ekipi Z’dežele (nedelja, ob 14.00).

Preberi več »
Državno prvenstvo

Krimovke po dolgem času znova v domačem prvenstvu

Po dolgem obdobju brez tekem državnega prvenstva bodo rokometašice Krima Mercatorja znova zaigrale tudi proti domačim zasedbam. Tigrice bodo v ponedeljek igrale proti Krki, dan pozneje pa še proti Zagorju (obe tekmi 18.40). Znova bodo na delu tudi dan po evropski tekmi proti FTC-ju, v nedeljo se bodo ob 14.00 pomerile proti celjski ekipi Z’dežele.

Preberi več »
Liga prvakinj

Tigricam velika točka proti Bukarešti

Rokometašice Krima Mercatorja so v 8. krogu Delo EHF Lige prvakinj v romunski prestolnici najboljši ekipi skupine A odščipnile točko. Po izenačenem dvoboju, v katerem so Tigrice zaostajale že za tri zadetke (13:16), je natančen strel Harme van Kreij za vodstvo z 19:18 v 50. minuti vlil upanje za zasuk. Krimovke so takrat prvič prevzele vodstvo in tekmo nazadnje končale z remijem 22:22 (12:11). Velikim remijem, veliko točko! Najbolj razpoloženi pri Ljubljančankah sta bili Oceane Sercien Ugolin in Matea Pletikosić, obe sta zadeli po šestkrat.

Preberi več »
Junior

Tia Tomc: Srečanje z rokometom je bila zame ljubezen na prvi pogled

Tia je ena izmed pomembnih členov mladinske ekipe Krima, ki je pod taktirko Nataše Derepasko v tej sezoni zaradi omejitev odigrala šele dve srečanji. Na obeh je zabeležila zmago – proti ŠDRŠ Vrhniki z 38:23 ter proti ŽRK Ptuju s 33:30 – h katerima pa je ljubiteljica športa prispevala 12 zadetkov. Tia si v tej sezoni pridobiva tudi izkušnje v članski vrsti, saj kot posojena rokometašica igra v Litiji.

Preberi več »