Novice

Tekme

V slovenskem dresu kar štirinajst krimovk

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja in hkrati tudi selektor Slovenije, je na zbor članske izbrane vrste, ki jo konec tedna čakata dve pripravljalni tekmi na Nizozemskem, vpoklical štiri tigrice. Na krajših pripravah je tudi deseterica kadetinj in mladink.

Preberi več »
Liga prvakinj

Le gol ločil krimovke od senzacije

Ljubitelji rokometa so v odbojkarski areni Dynamo v prestolnici Rusije uživali v povratni tekmi osmine finala Delo EHF Lige prvakinj. Ljubljančanke so v Moskvo odšle s prednostjo petih zadetkov (25:20), ki so bili v seštevku obeh rezultatov nazadnje, žal, premalo. Rokometašice CSKA-ja so bile namreč v drugih 60 minutah boljše s 27:21 in v skupnem izidu obeh tekem (47:46) jih gol več na domačih tleh vodi med najboljših osem ekip stare celine. Najbolj razpoloženi krimovki sta ob številnih težavah s poškodbami bili Matea Pletikosić s sedmimi ter Samara da Silva Vieira s šestim zadetki. 

Preberi več »
Liga prvakinj

Optimistično v Moskvo

Rokometašice RK Krim Mercator bodo v soboto, 13. marca 2021, gostovale v ruski prestolnici, kjer bodo odigrale povratno tekmo osmine finala DELO EHF Lige prvakinj proti CSKA-ju. Srečanje, na katerega Ljubljančanke odhajajo s popotnico petih zadetkov prednosti s prve tekme, se bo začelo ob 16. uri s prenosom na Arena Šport 1.

Preberi več »
Liga prvakinj

V Rusiji ponoviti igro iz Stožic

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto, 13. marca, ob 16. uri v Volleyball Areni »Dynamo« čaka povratni dvoboj osmine finala Delo EHF Lige prvakinj. V Stožicah so bile Bregarjeve varovanke boljše s 25:20 in si s tem zagotovile prednost pred povratnim obračunom.

Preberi več »
Liga prvakinj

FOTO: Krim Mercator : CSKA

Tigrice so z odlično obrambo in znova izjemno vratarko Jovano Risović na prvi tekmi osmine finala Delo EHF Lige prvakinj premagale moskovski CSKA (25:20). Povratna tekma sledi prihodnjo soboto!

Preberi več »
Liga prvakinj

Kar 26 obramb Risovićeve za odlično izhodišče!

Na prvo marčevsko soboto so se rokometašice Krima Mercatorja v uvodni tekmi osmine finala DELO EHF Lige prvakinj – povratna bo čez teden dni na sporedu v Rusiji – v Areni Stožice pomerile proti ekipi moskovskega CSKA-ja. In to kako! Favorizirane tekmice so na krilih izjemne vratarke Jelene Risović (obranila je 55 % strelov tekmic – 26:47) namreč ugnale s 25:20 in si tako pred sobotnim odločilnim dvobojem priigrale odlično izhodišče za preboj med najboljših osem ekip stare celine.

Preberi več »
Liga prvakinj

Priprave izkoristili za dvig nivoja igre

Rokometašice Krima Mercatorja so krajši tekmovalni premor pred osmino finala Delo EHF Lige prvakinj izkoristile za priprave v Podgorici. V sklopu štiridnevnih priprav so poleg taktičnih treningov pred nadaljevanjem evropskega tekmovanja odigrale tudi prijateljsko tekmo proti Budućnosti. Dvoboj se je končal brez zmagovalk (21:21), pri Krimu sta izstopali mlada Tija Gomilar Zickero s petimi ter Oceane Sercien Ugolin s štirimi zadetki.

Preberi več »
Liga prvakinj

Proti CSKA-ju za preboj med top osem

Po treh tednih premora rokometašice Krim Mercatorja čaka nadaljevanje evropske sezone. Na prvi tekmi osmine finala Delo EHF Lige prvakinj – v TOP 8 bo napredovala ekipa, boljša v seštevku obeh tekem – v Stožicah gostijo drugouvrščeno ekipo iz skupine B, moskovski CSKA. Prva tekma bo na sporedu v soboto, 6. marca, ob 16. uri v Ljubljani, povratna v soboto, 13. marca, ob 16. uri v Moskvi. Obe si boste lahko ogledali v neposrednem televizijskem prenosu na TV-programu Arena Sport 2.

Preberi več »
Pogovor s štabom

Dobra energija vedno pripomore k rezultatom

Anže Dolničar je velik ljubitelj športa, ki je vedno imel težave z manjšimi poškodbami, kar je botrovalo k temu, da se je odločil za študij fizioterapije. Skupaj z Aldinom tvorita zdravstveno ekipo najboljšega ženskega rokometnega kolektiva v Sloveniji, za katerega pravi, da je vedno prisotna dobra energija, kar po njegovem pripelje do dobrih rezultatov. Njegove sanje so povezane s športom – tesno povezovati le tega in fizioterapijo. 

Preberi več »
Tekme

Krimovke pred nadaljevanjem sezone v Podgorico

Rokometašice Krima Mercatorja bodo premor pred osmino finala Delo EHF Lige prvakinj izkoristile za priprave v Podgorici. V sklopu štiridnevnih priprav bodo v soboto, 27. februarja, ob 13. uri, odigrale tudi prijateljsko tekmo proti ŽRK Budučnost.

Preberi več »
Junior

Nika Ocepek: “Najbolj se veselim tekem, da lahko pokažemo, kaj smo se naučile na treningu.”

Nadobudna srednja zunanja igralka, katere vzor je norveška superzvezdnica Stine Oftendal pravi, da je za uspeh v športu potreben dober ekipni duh ter medsebojna povezanost. Večkrat nagrajena državna prvakinja je v svoji karieri že nemalokrat dokazala, da gre za igralko, ki ji ekipnih in individualnih veščin ne manjka, z odličnimi predstavami je v preteklosti že navduševala tudi v dresu mlajših reprezentanc.

Preberi več »