Novice

Državno prvenstvo

Tigrice zmagovito vstopile v leto 2021

Rokometašice Krima Mercatorja so v novo leto vstopile zmagovito. Na prvi domači tekmi novega leta so odpravile rokometašice iz Kopra (35:18) in tako nadaljujejo zmagoviti ritem v državnem prvenstvu. Prvi evropski izziv v letu 2021 jih čaka v soboto, 14. januarja. Ob 14. uri se bodo pomerile proti nemškemu Bietigheimu.

Preberi več »
Junior

Podmladek s svojimi Instagram GIF-i

Pred sezono smo v želji, da bi bile naše igralke bolj prisotne tudi na spletu, pripravili gibljive slike, t.i. GIF-e, ki so se jim v prazničnem decembru pridružili tudi GIF-i mlajših rokometašic. Oživite jih lahko na Instagramu ali v pogovornih aplikacijah (WhatsApp, Viber, Messenger).

Preberi več »
Ekipa

V #KrimovaDruzina se vrača Dragana Cvijić

Vrste Krima Mercatorja bo prihodnjo sezono okrepila Dragana Cvijić. Krožna napadalka je v Ljubljani že igrala med leti 2009 in 2011, ko je Uroš Bregar opravljal vlogo pomočnika glavne trenerke Marte Bon, v tej sezoni pa dvakrat že nastopila proti tigricam. V dresu Bukarešte je dosegla šest golov, na osmih tekmah skupno 17. V povprečju zadnjih sezon je uspešna dvakrat na tekmo.

Preberi več »
Pogovor s štabom

Branka Jovanović: V Krimu se počutim kot doma

Pred 20. leti je RK Krim Mercator osvojil naslov Lige prvakinj, v takratni zasedbi je bila tudi vratarka Branka Jovanović. Svojo trenersko kariero je začela v srbski reprezentanci, zdaj pa uspešno trenira vratarke slovenske reprezentance in ljubljanskega ženskega rokometnega kluba. Kot pomočnica trenerja je v Krim prišla leta 2017, kasneje se je posvetila rokometašicam med vratnicami. 

Preberi več »
Ekipa

Krimovka evropska podprvakinja

Na Danskem se je s tekmo med Francijo in Norveško končalo žensko evropsko prvenstvo. Na njem so se borile tudi Slovenke, krimovke pa imele kar 12 predstavnic. Najdlje je v nordijski državi vztrajala Oceane Sercien Ugolin z izbrano vrsto Francije, ki je na osmih tekmah dosegla 15 golov.

Preberi več »
Tekme

Konec tekem v letu 2020

Rokometašice RK Krim Mercator bi do novega leta morale odigrati dve zaostali tekmi domačega prvenstva, a bosta tekmi 1.A državne rokometne lige proti Velenjčankam in Ptujčankam zaradi prisotnosti koronavirusa morali počakati.

Preberi več »

Decembrski nagradni kviz

Krimovke so pripravile nekaj zanimivih vprašanj v decembrskem video kvizu. Izmed vseh sodelujočih, ki bodo pravilno odgovorili na vsa vprašanja ter izpolnili vse potrebne podatke, bomo izžrebali 5 nagrajencev in podelili 3 klubske majice, Kempa brisačo in klubsko zaščitno masko.

Preberi več »

Alja Varagić je postala mamica

Alja Varagić, ki je še na začetku letošnjega leta polnila mrežo v Delo EHF Ligi prvakinj, je včeraj zvečer postala mamica. Kljub temu, da je bila na porodniškem dopustu, je tekme svojih nekdanjih soigralk spremljala in ugotovila, da svojih športnih copat še ni pripravljena za vedno obesiti na klin. 

Preberi več »

Rožančeva nagrada nekdanji krimovki

Tatjana Polajnar, nekdanja krimovka in ena najbolj prepoznavnih slovenskih rokometašic, je med letošnjimi dobitniki nagrad Marjana Rožanca, najvišjih priznanj Mestne občine Ljubljana s področja športa. Prejela je nagrado za delo na strokovnem in organizacijskem področju v daljšem časovnem obdobju.

Preberi več »
Ekipa

V derbiju uspešna Francija, Slovenija brez točk

Drugi tekmovalni dan na evropskem prvenstvu je še najbolj osrečil francosko Krimovko Oceane Sercien Ugolin, ki je po izjemni tekmi prišla od zmage proti Črni gori. Slovenske rokometašice proti domačinkam niso našle pravih odgovorov, na šestmetrski črti je blestela Nataša Ljepoja s petimi zadetki.

Preberi več »
Pogovor s štabom

”Mladim igralkam želim pomagati s svojimi nasveti in izkušnjami na njihovi rokometni poti.”

Nataša Derepasko je večini, predvsem starejši generaciji, poznana kot nekdanja rokometašica RK Krim Mercator v času njegovih največjih evropskih uspehov, in nekdanja članica slovenske rokometne reprezentance. Nataša se lahko s Krimom pohvali z dvema osvojenima Ligama prvakinj (2001 in 2003), še tremi uvrstitvami v finale (1999, 2004 in 2006) ter nazivom najboljše strelke Lige prvakinj v letih 1999, 2003 in 2006. Poleg tega je Derepaskova za slovensko izbrano vrsto zbrala 51 nastopov in 278 zadetkov. Zadnja leta v klubu deluje kot trenerka mlajših starostnih kategorij, s sezono 2020/21 pa še v vlogi pomočnice Uroša Bregarja v prvi ekipi.

Preberi več »