Novice

Liga prvakinj

Obarvajmo tribune v modro

Rokometašice Krima Mercatorja le še šest dni loči do vrhunca evropske sezone, obračuna z aktualnimi prvakinjami EHF Lige Prvakinj. Z Vipersom Kristiansandom se bodo pomerile v nedeljo, 1. maja, ob 14.00, ko tigrice računajo na glasno podporo z modro obarvanih tribun.

Preberi več »
Pogovor s štabom

Deja Ivanović: Krim Mercator je ime, ki ga Evropa ceni

Deja Ivanović je ime, ki ga z RK Krim povezujemo na več nivojih – kot eno od imen, z zlatimi črkami zapisano v zgodovino kluba in osebo, ki danes z druge perspektive daje svojo energijo v ljubljanski ženski rokomet. Ivanovićeva je Krimu predana z vsem srcem. Na Galjevici, Kodeljevem ali v Stožicah. Skupaj s #KrimovaDružina bo v četrtfinalu trepetala za uspešen razplet. Norvežanke bodo namreč zadnja ovira pred sklepnim turnirjem najboljše četverice.

Preberi več »
Liga prvakinj

Krimovke pričakujejo Norvežanke z izvrstno Mørkovo na čelu

V rokometu je ekipa tista, ki zmaguje, vendar pa je tudi zanjo lažje, če so njene rokometašice razpoložene. Krimovke se v tej sezoni v odločilnih trenutkih zanašajo predvsem na Katarino Krpež-Šlezak in Tjašo Stanko, ki sta skupaj dosegli več kot tretjino vseh zadetkov, glavno orožje ekipe iz Kristiansanda pa predstavlja Nora Mørk.

Preberi več »
Liga prvakinj

Aktualne evropske prvakinje naslednja ovira v Ligi prvakinj

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je vrhunec evropske sezone. Po devetih letih so se znova uvrstile med osem najboljših ekip v Ligi prvakinj. Prvi četrtfinalni obračun jih čaka v nedeljo, 1. maja, ob 14.00 v ljubljanskih Stožicah, povratni dvoboj pa bo na sporedu v soboto, 7. maja.

Preberi več »
Državno prvenstvo

Krimovke iz Velenja s prvo četrtfinalno zmago

Rokometašice Krima Mercatorja so po uspešnem pokalnem zaključku znova stopile na parket. Tokrat so na prvi četrtfinalni 1. ženske rokometne lige dosegle zmago proti Velenju (36:18). Povratna tekma bo na sporedu v četrtek, ob 19.15, zmagovalec bo v končnici igral za naslov državnega prvaka.

Preberi več »

Tigricam 27. pokalna lovorika

Rokometašice Krima Mercatorja so na finalni tekmi zaključnega turnirja Pokala Slovenije slavile proti celjski zasedbi Z’dežele in se podpisale pod 27. pokalno lovoriko. Za zmago s 33:21 je deset zadetkov prispevala Katarina Krpež Šlezak, najboljša igralka turnirja je postala Tjaša Stanko.

Preberi več »

V finalu Pokala Slovenije proti celjski ekipi Z’dežele

Rokometašice Krima Mercatorja so v večernem polfinalu Pokala Slovenije igrale proti domači zasedbi Ptuja. Tigrice, ki jih konec aprila čaka evropsko četrtfinale proti norveškemu Vipersu, so pričakovano slavile (34:19) in se bodo v finalu pomerile proti celjski ekipi Z’dežele. Slednja je na prvem polfinalnem dvoboju brez težav opravila z Žalcem (40:19). Finale, ki bo v nedeljo na sporedu ob 17.30, bo iz Ormoža na drugem programu v živo prenašala TV Slovenija.

Preberi več »

Krimovke v pokalnem polfinalu proti Ptuju

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v polfinalu Pokala Slovenije pomerile proti domači zasedbi Ptuja. Polfinalni dvoboj bo v soboto na sporedu ob 19. uri, zmagovalec bo pokalno lovoriko v finalu lovil dan kasneje, ob 17.30. Tigrice sicer lovijo že 27. pokalno lovoriko.

Preberi več »
Liga prvakinj

FOTO: FTC – Krim Mercator

Rokometašice Krima Mercatorja so zadržale prednost iz prve tekme play-offa proti FTC-ju in si priigrale mesto med osem najboljšimi ekipami stare celine! V četrtfinalu se bodo pomerile proti aktualnim evropskim prvakinjam, norveškemu Vipersu.

Preberi več »
Liga prvakinj

Krimovke med osem v Evropi!

Rokometašice Krima Mercatorja so kljub porazu na gostovanju v Erd Areni na Madžarskem ubranile prednost sedmih zadetkov s prve tekme prvega kroga končnice EHF Lige prvakinj in se uvrstile med osem najboljših v Evropi. Tekma v gosteh se je končala z izidom 26:22 (8:10). Najbolj razpoložene igralke ljubljanske ekipe so bile Ana Gros in Paula Posavec s štirimi zadetki, tri so dodale Nataša Ljepoja, Katarina Krpež-Šlezak in Andrea Lekić.

Preberi več »
Liga prvakinj

Na Madžarsko po zmago

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto, 2. aprila, ob 16.00, odigrale povratno tekmo končnice EHF Lige prvakinj. Na prvi tekmi v Hali Tivoli so bile boljše s 33:26. Erd Areno bodo preizkusile v petek popoldne. Na gostovanje potuje tudi poln avtobus navijačev. 

Preberi več »
Liga prvakinj

Na Madžarsko z lepo popotnico

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto, 2. aprila, ob 16. uri čaka povratni dvoboj EHF Lige prvakinj proti madžarskemu FTC-ju, ki bo odločal o napredovanju v četrtfinale elitnega evropskega tekmovanja. V Erd Areni bodo tigrice branile prednost sedmih zadetkov s prve medsebojne tekme v Tivoliju (33:26).

Preberi več »