Krimovke dobile tekmice za skupinski del EHF Lige prvakinj 2024/25

Znane so tekmice rokometašic Krima Mercatorja v novi sezoni EHF Lige prvakinj! Ljubljančanke bodo z nastopi v svoji že 30. zaporedni sezoni med evropsko rokometno elito, kar je največ med vsemi ženskimi in moškimi klubi, začele v skupini A.
Žreb skupin za novo sezono EHF Lige prvakinj je Krimovkam dodelil igranje v skupini A z madžarskim FTC-jem, francoskim Metzom, romunsko CSM Bukarešto, norveškim Stormhamarjem, danskim Nykøbingom, hrvaško Podravko in romunsko Glorio. Prvi krog evropske sezone bo na sporedu 7. in 8. septembra. V drugi skupini bodo tekmovali še norveški Vipers, danski Esbjerg, črnogorska Budućnost, nemški Ludwigsburg, madžarski Györ, francoski Brest, romusnki Rapid in danski Odense.
Krim Mercator bo že svoj 30. zaporedni nastop v EHF Ligi prvakinj pričel 7. ali 8. septembra 2024.
Tekmovalni sistem EHF Lige prvakinj v novi sezoni ostaja nespremenjen. V skupinskem delu tekmovanja bo v skupinah A in B nastopalo po osem ekip. Prvo- in drugouvrščena kluba se bosta neposredno uvrstila v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa v osmino finala. Sledile bodo tekme na izločanje, najboljša četverica pa se bo prebila na zaključni turnir, ki bo znova potekal v Budimpešti.

Adžić: Najpomembnejše tekme pričakati v najboljši formi

Dobili smo tekmece za novo sezono. Z nekaterimi smo se v minuli sezoni že pomerili in jih dobro poznamo. S Podravko Vegeto bomo trenirali in igrali med poletjem, sam pa sem jih spremljal v EHF Ligi Evropa. Nykøbing je ekipa, ki je presenetila v zelo kakovostnem danskem prvenstvu in je igrala finale. Kljub vsemu sem prepričan, da je Krim Mercator konkurenčen vsem. Nekaj je sprememb v naši ekipi in cilj je, da po skupinskem delu zasedemo čim višje mesto. Da rastemo iz tekme v tekmo ter najpomembnejše obračune pričakamo v najboljši formi.

Dragan Adžić, trener