Zmaga nad Lubinom za vstopnico v Play-off EHF Lige prvakinj!

Rokometašice Krima Mercatorja so se uvrstile v Play-off EHF Lige prvakinj. V soboto v domačih Stožicah niso dopustile presenečenja in si z zmago 32:19 proti ekipi KGHM MKS Zaglebie Lubin zagotovile svoje mesto v nadaljevanju najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. V prihodnjem mesecu tako v Ljubljano prihaja vsaj še en rokometni spektakel!

»Nobene ekipe ne gre podcenjevati,« so pred začetkom sobotnega obračuna sporočali iz ljubljanskega tabora. Tudi Poljakinj, ki v tej sezoni še niso okusile slasti zmage. In prav je tako.

Varovanke Bożene Karkut so že v prvi minuti povedle preko Karoline Jurenczyk, a to ni ustavilo tigric. Daria Dmitrieva je z dvema zaporednima zadetkoma rezultat poravnala na 2:2, za prvo vodstvo modre ekipe pa je v tretji minuti poskrbela Tamara Mavsar.

Krimovke so si z zmago zagotovile napredovanje med najboljših dvanajst ekip EHF Lige prvakinj! 

Sledilo je nekoliko bolj umirjeno nadaljevanje, ko so se gostje dobro upirale domači zasedbi. A samo do polovice prvega polčasa, ko je za delni izid 3:0 poskrbela Dmitrieva sama. Prednost čete Dragana Adžića je takrat narasla na pet zadetkov. Nekaj olja na ogenj sta ob koncu prvega dela dodali še Tjaša Stanko in Jovanka Radičević (skupaj pet golov) in vodstvo po 30 minutah igre je bilo občutno. 18:10 je kazal semafor!

V nadaljevanju so tigrice prednost ohranjale. Med strelke so se med drugimi vpisale tudi Betchaidelle Ngombele in Itana Grbić, Maja Vojnović pa je blestela v vratih. Končni izid je znašal 32:19.

Za mesto v 1/4 finalu se bo Krim Mercator pomeril s CSM Bucuresti. Vstopnice za prvo tekmo (16. marec ob 18:00, Arena Stožice) so na voljo TUKAJ.

Najboljša strelka je bila tokrat Dmitrieva, ki se je že v prvem polčasu izkazala s sedmimi zadetki, na koncu se je ustavila pri devetih. Pet jih je prispevala Radičevićeva, ki je bila tokrat 100-odstotna.

Rokometašice Krima Mercatorja so si tako z zmago zagotovile napredovanje med najboljših dvanajst ekip EHF Lige prvakinj! Skupinski del najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja so sklenile na petem mestu skupine B in se bodo tako v Play-offu pomerile proti romunski CSM Bucuresti. Vstopnice za nov evropski spektakel so že na voljo TUKAJ!

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Ekipa Lubina je skozi sezono EHF Lige prvakinj zelo napredovala, dobile so odlične izkušnje. Velika zahvala gre danes občinstvu in dekletom, ki so pokazale pravi pristop.«

Tjaša Stanko, igralka RK Krim Mercator: »Zelo sem vesela, za to kar smo prikazale. Bile smo močne kot ekipa. Zdaj se že oziramo proti naslednjemu krogu tekmovanja.«

Krim Mercator : KGHM MKS Zagłębie Lubin (POL) 32:19 (18:10)
EHF Liga prvakinj 2023/24 (14. krog); 17. februar 2024 (18.00); Arena Stožice, Ljubljana, 4.000 gledalcev

Sodnici: Gianna Stella Merisi, Andrea Alejandra Pepe (Italija); delegatka: Jutta Ehrmann-Wolf (Nemčija)
Krim Mercator: Jurič, Radičević 5, Stanko 3, Pineau, Mavsar 3, Spreitzer, Dmitrieva 9, Arenhart, Vojnovič, Varagić, Ngombele 3, Lazović 1, Brnović 3, Rosiak 2, Abina, Grbić 3.
KGHM MKS Zagłębie Lubin: Pankowska 2, Przywara 3, Zima, Gorna, Zych 1, Drabik, Szarkova, Milczarczyk, Michalak 6, Bujnohova 1, Kochaniak-Sala 2, Machado Matielli 1, Jurenczyk 2, Milojević 1, Maliczkiewicz.
7-metrovke: Krim Mercator 4 (2), KGHM MKS Zagłębie Lubin 4 (1).
Izključitve: Krim Mercator 8 minut, KGHM MKS Zagłębie Lubin 6 minut.