Varagić: »V tej sezoni imamo res ogromno podpore.«

Pred vrati je sklepno dejanje skupinskega dela EHF Lige prvakinj. Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v zadnjem 14. krogu v domači Areni Stožice pomerile proti poljski ekipi KGHM MKS Zaglebie Lubin. Tekma, ki bo določala o napredovanju v nadaljevanje najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja, se bo v soboto začela ob 18.00.

Veliko se je dogajalo skozi sezono za rokometašice Krima Mercatorja. Izjemen uvod s tremi zaporednimi zmagami in remijem proti aktualnim evropskim prvakinjam, nato pa nekolikšen padec forme in odsotnost poškodovane Darie Dmitriieve.

Sledil je reprezentančni premor in sanjski vstop v novo koledarsko leto z dvema tesnima, a toliko bolj sladkima zmagama. Izida v minulih dveh krogih pa (žal) nista omembe vredna.

Obračun Krimovk z Lubinom bo v soboto, 17. februarja, ob 18.00 v Areni Stožice. Vstopnice so na voljo TUKAJ.

Krimovke te vzponi in padci trenutno uvršajo na peto mesto zahtevne skupine B. Za njimi sta še ekipi FTC-ja in Rapida, ki še sanjata o napredovanju, ter zasedba poljskega Lubina, ki je na repu lestvice še brez osvojene točke.

Prav Poljakinje bodo zadnje tekmice tigric – v tekmi za biti ali ne biti! Obračun bo v soboto, 17. februarja, ob 18.00 v Areni Stožice. Vstopnice so na voljo TUKAJ, v neposrednem prenosu pa jo bo mogoče spremljati tudi na Kanalu A, Areni Sport 2 ter Voyu.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RK Krim Mercator (@rkkrim)

Kaj pred tekmo z Lubinom pričakujejo v Krimovem taboru?

Tatjana Brnović trenira z nami, Valentina Klemenčič še ne, zato ne vemo, ali bo pripravljena na sobotni obračun. Sicer pa vsaka tekma potrebuje posebno pripravo. Igralke so odprte za informacije, da bi bile v soboto res prave. Izkušnje z Lubinom imamo in naš odnos z naše prve medsebojne tekme je recept za uspeh.

Dragan Adžić, trener

Ekipa Lubina je tista, ki je potrebovala nekaj časa, da začuti, kako je igrati na tako visoki ravni. Dobile so veliko izkušenj. Nikoli se ne predajo – niti proti velikim ekipam, zato pričakujemo zahtevno tekmo. Mi bomo skušale pokazati enak obraz kot na prvem medsebojnem obračunu. Nobenega ne podcenjujemo. Čutimo samo pozitiven pritisk. Trener dobro poskrbi, da negative ne čutimo. V tej sezoni imamo res ogromno podpore tako s strani kluba kot navijačev. Res bi se jim zahvalila, da so z nami v tako velikem številu. Prosim jih tudi, da v še večjem številu pridejo v soboto, da bi se skupaj veselili zmage in napredovanja. In da tudi naprej skupaj zmagujemo in korakamo proti našemu cilju!

Alja Varagić

Za poljski rokomet je značilno, da se borijo do konca. Ekipa Lubina ima zdaj več izkušenj, zato nam bo še težje. V obrambi bomo morale odigrati odlično. Poznamo jih in to želimo izkoristiti v soboto.

Aleksandra Rosiak