Luknja na mestu krožne napadalke preprečila enakovrednejši boj na Danskem

Rokometašice Krima Mercatorja so žal zabeležile drugi zaporedni poraz proti skandinavski ekipi. Tokratne tekmice, igralke danskega Esbjerga, so bile boljše s končnih 29:21. Poraz sicer ne pomeni nič usodnega, saj bo o vstopnici v play-off EHF Lige prvakinj odločala prav zadnja domača tekma, ki bo na sporedu čez teden dni.

Že kmalu po samem uvodu v tekmo je postalo jasno, da to ni igra tigric, ki jih je krasila na prvi medsebojni tekmi proti varovankam Jespera Jensena. Tamara Mavsar je najprej prejela udarec v glavo, kasneje pa je z igrišča odšepala še krožna napadalka Valentina Klemenčič, na katero je tokrat lahko računal Dragan Adžić. Poškodovana Tatjana Brnović je s klopi pospremila odličen niz gostiteljic, ki jim Ljubljančanke žal niso bile kos.

Že po polovici tekme je razlika znašala velikih dvanajst zadetkov, kar je bilo preveč. Po 60 minutah igre pa je semafor kazal 29:21.

Krimovke zadnja tekma skupinskega dela EHF Lige prvakinj čaka v soboto, 17.2., ko se bodo v Stožicah pomerile z Lubinom. Vstopnice so na voljo TUKAJ.

Drugi polčas je vseeno nakazal, da se tigrice lahko kosajo z najmočnejšimi. In to bodo še enkrat skušale dokazati na zadnji domači tekmi skupinskega dela najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. V soboto, 17. februarja, ob 18.00 bodo v domači Areni Stožice gostile poljski Lubin.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Dokler bom trener jaz, bom sam prevzel odgovornost za vsak poraz. Sploh po takšnem prvem polčasu, kot smo ga prikazali proti Esbjergu. Žal smo že v praktično prvem napadu ostali brez Valentine Klemenčič, tekme ni mogla odigrati niti Tatjana Brnović. Stvar s katero sem s trenerskega vidika zadovoljen je, da so igralke v drugem polčasu upoštevale vse navodila, ki sem jim jih dal v slačilnici. Pred nami je zdaj najpomembnejša tekma v sezoni, z mislimi smo že pri njej.«

Barbara Lazović, kapetanka RK Krim Mercator: »Slabo smo začele, a smo se v drugem polčasu zbudile v obrambi. Tekmo smo tako pripeljale h koncu, sicer ne po naših željah. Znova smo se veliko naučili, z mislimi pa smo že pri naslednji tekmi.«

Esbjerg (DAN) : Krim Mercator 29:21 (19:7)
EHF Liga prvakinj 2023/24 (13. krog); 10. februar 2024 (18.00); Esbjerg, Danska.

Sodnici: Marina Duplii, Olena Pobedrina (Ukrajina); delegat: Beat Nagel (Švica).
Team Esbjerg: Nielsen 1, Moller 1, Resende Rebelo, Rushfeldt Deila 1, Mork 7, Iversen 5, Kristensen, Breistol 1, Milling, Jacobsen, 3, Solberg-Isaksen 4, Reistad 5, Petersen 1, Jacobsen.
Krim Mercator: Jurič, Radičević 3, Stanko, Pineau 1, Mavsar 3, Spreitzer, Dmitrieva 10, Arenhart, Klemenčič, Vojnovič, Varagić 1, Ngombele 1, Lazović 1, Brnović, Rosiak, Grbić 1.
7-metrovke: Team Esbjerg 4 (4), Krim Mercator 1 (0).
Izključitve: Team Esbjerg 8 min, Krim Mercator 8 min.