Naslednja postaja: danski Esbjerg

Rokometašice Krima Mercatorja odštevajo zadnje ure do začetka poti na Dansko. Do Esbjerga oziroma do zadnjega gostovanja v skupinskem delu letošnje izvedbe EHF Lige prvakinj. Tigrice se bodo v lov na novi dve točki podale v zgodnjih petkovih urah, obračun z gostiteljicami pa jih čaka v soboto ob 18.00. Prenos bo na Voyu in Arena Sport 3.

Varovanke Jesperja Jensena so v tej sezoni pri devetih zmagah, trikrat pa so morale premoč priznati tekmicam. Med drugimi tudi Krimovkam, ki so jih ugnale v 2. krogu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. V Areni Stožice se je takrat srečanje končalo s končnim izidom 33:27. Od Dank, ki pred zadnjima dvema krogoma zasedajo visoko drugo mesto v skupini B, so bile v tej sezoni boljše še rokometašice norveškega Vipersa in francoskega Metza.

Sobotna tekma bo pomembna za obe ekipi. Za igralke s severa Evrope predvsem v luči lovljenja novih točk, ki bi jih približale neposredni uvrstitvi v četrtfinale EHF Lige prvakinj, za četo Dragana Adžića pa v iskanju čim boljše uvrstitve pred izločilnimi boji tega evropskega tekmovanja.

Obračun med Esbjergom in Krimom Mercatorjem bo v soboto ob 18.00 mogoče spremljati na Voyu ter TV Arena Sport 3.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RK Krim Mercator (@rkkrim)

Kaj pred tekmo z Esbjergom pričakujejo v Krimovem taboru?

Esbjerg je vrhunska ekipa. Mi smo se s tekme proti Ikastu ogromno naučili. Naš pristop ni bil pravi. Po tekmi smo se pogovorili, da tega ne bi ponovili. V drugem krogu ekipa Esbjerga proti nam ni igrala v prvi postavi, zdaj so kompletni. Mi imamo trenutno nekaj težav. Ema Abina ima virozo in zagotovo ne bo potovala z nami, za Tatjano Brnović, ki se spopada s težavami z ramo, še ne vemo. Kljub vsemu bomo skušali narediti vse, da bo konec tekme boljši kot minulo soboto proti Ikastu.

Dragan Adžić, trener

Na minuli tekmi proti Ikastu nismo izgubljali preveč časa. Stremimo namreč k temu, da več časa igramo na najvišji možni ravni – tega si v prihodnje želimo. Zavedamo se, da v soboto ne bo nič lažje. Domača tekma proti Esbjergu je bila ena naših najboljših v Stožicah, zato si želimo nekaj podobnega ponoviti. Kljub temu da so tekmice morda v mali rezultatski krizi, to še ne pomeni, da se ne bodo borilie. Vsi poznamo skandinavsko mentaliteto.

Tjaša Stanko

Vzdušje pri nas je vselej dobro, vedno smo optimistični. Tako je tudi po porazih, od katerih se želimo nekaj naučiti. Imele smo slab dan, kar je prelomilo tekmo. Vse napake bomo skušale v soboto popraviti. Spremljale nas bodo pozitivne misli s prvega medsebojnega obračuna v Stožicah, čeprav gremo na gostovanje k ekipi, ki je z Metzom pri vrhu lestvice skupine B.

Itana Grbić