Tigrice ubranile domači parket!

Rokometašice Krima Mercatorja so zmagovalni niz sezone 2023/24 podaljšale na domači evropski uverturi. V Areni Stožice so pred 1945 glasnimi navijači premagale lansko udeleženko zaključnega turnirja najboljše četverice, ekipo Team Esbjerg. Za končni izid 33:27 je Tamara Mavsar dosegla velikih osem golov, Jovanka Radičević pa pet.

Dogajanje na nedeljski tekmi v Stožicah je bilo precej podobno tisti prvi v poljskem Lubinu. Krimovke so vodile od prve do zadnje minute. Sicer ne tako prepričljivo kot na gostovanju, a s suvereno predstavo ničesar niso prepuščale naključju.

K izjemni igri v obrambi v uvodnih minutah so svoje v napadu dodale še Tjaša Stanko, Daria Dmitrieva in Jovanka Radičević. Zadela je tudi kapetanka Barbara Lazović. Za 6:3 v 10. minuti obračuna. Visok ritem so navijači spremljali tudi v nadaljevanju. Prednost vsaj dveh zadetkov je bila ves čas na strani čete Dragana Adžića. Tudi ob polčasu, ko je semafor kazal 15:12.

Naslednje srečanje proti Ferencvarošu čaka Krimovke v soboto, 23. 9., ob 18.00, v Areni Stožice. Vstopnice so na voljo TUKAJ.

Ljubljanski voz je ob vrnitvi na parket povedla Aleksandra Rosiak – z dvema zaporednima goloma. A sledilo je nekaj napak, kar so lanske udeleženke zaključnega turnirja najboljše četverice EHF Lige prvakinj znale izkoristiti. Preko Anne Tolstrup Petersen so se v 44. minuti približale na le gol zaostanka. Več kot to ni šlo! Na srečo domače ekipe. Za končni izid 33:27 in drugo zmago v nizu!

Po tretjo se bodo tigrice podale v soboto, 23. septembra – tekmic takrat pa dobro poznani FTC-Rail Cargo iz Budimpešte, ki je lani igral v finalu EHF Lige prvakinj. Srečanje se bo začelo ob 18.00, ponovno v Areni Stožice. Vstopnice so že na voljo TUKAJ.

Vrhunce tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Najbolj me veseli, da je bila moja ekipa osredotočena vseh 60 minut. Zahvala za to gre odlični pripravi na to tekmo. Energija je bila res prava in zato je zmaga še toliko bolj zaslužena.«

Tamara Mavsar, rokometašica RK Krim Mercator: »Danes sem se spomnila na evropsko prvenstvo v rokometu za ženske 2022, ko smo igrale v Stožicah in je bila atmosfera res krasna. Upam, da se bo dvorana na prihodnjih domačih tekmah še bolj napolnila. Predvsem pa upam, da bomo nadaljevale s takšno igro. To je šele začetek. A pomembno je, da smo zaustavile hitre protinapade tekmic. Temu lahko pripišemo tudi zmago. Osredotočeni smo bili nase in od prve do zadnje minute odigrali tako, kot moramo.«

Krim Mercator : Esbjerg (DAN) 33:27 (15:12)
EHF Liga prvakinj 2023/24 (2. krog); 17. september 2023 (14.00); Arena Stožice (Ljubljana), 1945 gledalcev

Sodnici: Jelena Vujačić, Andjelina Kazanegra (Črna gora); delegatka: Arijana Vojić (BIH)
Krim Mercator: Radičević 5, Stanko 3, Pineau 1, Mavsar 8, Spreitzer, Dmitrieva 4, Arenhart, Klemenčič, Vojnovič, Zulić 3, Varagić, Lazović 2, Brnović 2, Rosiak 2, Abina, Grbić 3.
Team Esbjerg: Nielsen 3, Møller 4, Mørk 5, Heindahl 1, Iversen 3, Kristensen, Breistøl 6, Milling, Jacobsen 1, Solberg-Isaksen 3, Petersen 1, Jacobsen.
7-metrovke: Krim Mercator 7 (5), Esbjerg 3 (2).
Izključitve: Krim Mercator 2 minuti, Esbjerg 2 minuti.

Fotogalerija