»Imamo močno celoto, s katero lahko pariramo prav vsakemu.«

Po prvem evropskem gostovanju minulo soboto v nedeljo sledi še domača evropska uvertura. Ob 14.00 se bodo v ljubljanski Areni Stožice rokometašice Krima Mercatorja udarile proti danskemu Esbjergu. Pred domačimi navijači, za novi dve točki.

Pričakovanja so v ljubljanskem taboru znova visoka, kljub vsemu pa se ekipa Dragana Adžića dobro zaveda, da bo naloga vse prej kot enostavna. Rokometašice danskega Esbjerga so bile v zadnjih dveh sezonah udeleženke zaključnega turnirja najboljše četverice. Dejstvo, ki samo po sebi priča o njihovi kakovosti.

Vstopnice za tekmo z Esbjergom, ki bo v nedeljo (17. 9.) ob 14.00 v Areni Stožice,  so na voljo TUKAJ. Dogajanje s pestrim programom v navijaški coni pa se pred Areno Stožice pričenja že ob 12.00.

Skandinavke gojijo hiter rokomet, so hitre in telesno izjemno dobro pripravljene. A ljubljanska ekipa ima večjo širino kot v minuli sezoni, zato je pripravljena, da se kosa z najboljšimi.

Naj se to pokaže že v nedeljo, 17. septembra, ob 14.00, ko v Areni Stožice gostuje Team Esbjerg.

Kaj pred tekmo z Esbjergom pričakujejo v domačem taboru?

Ekipo Esbjerga sestavlja pet odličnih norveških rokometašic ter nekaj izjemnih danskih reprezentantk. Po gostovanju na Poljskem smo misli hitro preusmerili proti domači tekmi, ko bo ključen vstop v srečanje, spoštovanje tekmic in osredotočenost vseh 60 minut. Naš zdravstveni karton je stabilen. V proces treningov se je v ponedeljek vrnila tudi kapetanka Barbara Lazović in verjamem, da bomo pokazali, da lahko igramo z najboljšimi!

Dragan Adžić, trener

Po treh letih se je lepo znova vrniti domov. Tekme se res veselim. Čaka nas zahteven tekmec, vseeno pa je motiv zelo velik. Mi bomo stavili na našo rotacijo, hitrost. Prepričana sem, da se lahko v katerikoli situaciji zanesemo na katerokoli igralko. Imamo močno celoto, s katero lahko pariramo prav vsakemu.

Nina Zulić, igralka

Mislim, da igramo v zares kakovostni skupini. Team Esbjerg je telesno močna ekipa, igralke so zelo hitre. Tudi mi smo se izboljšali v tem elementu igre. Obračun bodo odločile malenkosti, na katere moramo biti izjemno osredotočeni. Upam, da bo dvorana čim bolj polna, ker je za nas vsak padec energije lahko usoden. Želimo si velikega števila navijačev. Lepo jih je bilo videti že v Lubinu, na njihovo podporo pa računamo tudi tokrat.

Barbara Arenhart, vratarka