Zadnja evropska domača tekma se ni izšla po željah

Rokometašice Krima Mercatorja so na najpomembnejši evropski tekmi sezone, na prvem četrtfinalnem obračunu EHF Lige Prvakinj, v ljubljanskih Stožicah gostile Vipers Kristiansand. Norvežanke so bile še na sedmem medsebojnem obračunu pretrd oreh za tigrice, vseeno pa ni še vse odločeno. O napredovanju na turnir najboljše četverice stare celine bo odločala tekma v Kristiansandu, kjer bodo Ljubljančanke skušale nadoknaditi sedem golov zaostanka.
Krim Mercator : Vipers (NOR) 25:32 (10:14)
nedelja, 1. maj, ob 14.00, Arena Stožice – 1800 gledalcev
Sodnici: Marija Ilieva, Silvana Karbeska (Severna Makedonija); Delegat: Tono Huelin (Španija)
Krim Mercator: Radosavljević, Stanko 4, Sercien Ugolin 1, Pineau, Žabjek, van Kreij, Arenhart, Posavec 1, Klemenčič, Ljepoja 1, Varagić 4, Krpež Šlezak 1, Brnović 1, Risović, Gros 8, Lekić 4.
Vipers: Pedersen, Dahlum, Mork 5, Waade, Gullden 4, Hoeve, Lunde, Tchaptchet Defo 1, Dahl 3, Tomac, Tomori, Yttereng, Naes Andersen 4, Debelić 8, Knedlikova 3, Jerabkova 4.
7-metrovke: Krim Mercator 4 (3), Vipers 3 (2)
Izključitve: Krim Mercator 4 minute, Vipers 4 minute

Krimovke so prvo četrtfinalno tekmo EHF Lige prvakinj dobro odprle. Po zadetkih Ane Gros in Andree Lekić so povedle z 2:0, v nadaljevanju pa so rokometašice Vipersa ves čas držale priključek. V deveti minuti so prvič na tekmi povedle (5:4), odlično igro Ljubljančank z začetka srečanja pa je nekoliko zaustavila izključitev Tjaše Stanko. Med dvominutno kaznijo tigrice niso uspele zadeti, gostje pa so prednost povečale na dva gola (7:5). Sledila je pričakovana reakcija na klopi Krima Mercatorja – Nataša Derepasko je vzela minuto odmora.

Stankova je po vrnitvi na parket hitro zadela in napovedala nekaj svetlejših minut za rokometašice Krima Mercatorja, a se ni izšlo. Pet minut je trajalo, da so gostiteljice znova zatresle mrežo tekmic. Ana Gros je zadela za 7:9, a tudi po zadetku najbolj razpoložene strelke v modrem dresu Ljubljančankam ni steklo. Izid prvega polčasa (14:10) je postavila Allison Pineau, ki je preko celega igrišča zadela prazna vrata Norvežank.

Po vrnitvi iz slačilnice je Katarina Krpež-Šlezak najprej zapravila priložnost s sedmih metrov, kar so gostje znale izkoristit in preko Ane Debelić povedle za sedem golov. Izbranke Nataše Derepasko so nekoliko bolje zaigrale po 43. minuti, ko je Ana Gros izkoristila najstrožjo kazen. Razigrala se je Alja Varagić, s krila je bila uspešna tudi Paula PosavecBarbara Elizabeth Arenhart pa je v vratih ubranila strel s sedmih metrov.

Tigricam se do konca zadnje domače tekme v EHF Ligi prvakinj kljub izjemno borbeni predstavi na manj kot pet golov ni uspelo približati. V zadnjih minutah je bila v domači vrsti izključena Nataša Ljepoja, gostje pa so pokazale svojo kakovost in povedle z najvišjo prednostjo na tekmi – z osmimi goli. Po zadnjem zvoku sirene je Ana Gros izvajala še sedemmetrovko in tako postavila končni izid srečanja (25:32). 

Grosova je bila na koncu tudi najboljša strelka v modrem dresu, mrežo je zatresla osemkrat. S štirimi zadetki so se izkazale še Tjaša StankoAlja Varagić in Andrea LekićJovana Risović v vratih pa je osemkrat zaustavila Norvežanke.

Povratni obračun, na katerem bodo Krimovke skušale nadoknaditi sedem golov zaostanka, bo na sporedu v soboto, 7. maja, ob 18.00. Prenos bo na Arena Sport 2.


Nataša Derepasko, trenerka RK Krim Mercator: »Najprej bi se zahvalila ekipi Vipersa za odlično tekmo in izjemno borbo. Mislim, da naša igra v obrambi sprva ni bila slaba, vseeno pa smo naredile preveč napak. V drugem delu nismo mogle zaustaviti Ane Debelić, poleg tega nismo sestavile obrambe. Vsaj napad nam je nekako stekel. Čaka nas še 60 minut tekme na Norveškem. Borile se bomo do konca in nato videle, kaj nam bo to prineslo.«

Ana Gros, rokometašica RK Krim Mercator: »Na tekmi smo vsekakor izgubile preveč žog, česar si na tej ravni ne bi smele privoščiti. Žal mi je, da je razlika takšna. Zavedamo se, da nas na Norveškem čaka zahtevna naloga, a vse je mogoče. Puške še ne bomo vrgle v koruzo!«

 

FOTOGALERIJA Krim Mercator – Vipers (NOR)