Na Norveško v lov za preobrat

Rokometašice Krima Mercatorja le še štirje dnevi ločijo do najpomembnejše evropske tekme v zadnjih letih. V soboto ob 18.00 bodo na v norveškem Kristiansandu začele lov na velik preobrat. Kljub zaostanku sedmih zadetkov s prvega četrtfinalnega obračuna EHF Lige prvakinj se tigrice ne predajajo. Borile se bodo do zadnjega zvoka sirene! 

V nedeljo so Krimovke v Stožicah odigrale zadnjo domačo tekmo v tej evropski sezoni, ki pa se ni izšla po njihovih željah ter željah glasnih ljubljanskih navijačev. Na prvem četrtfinalnem srečanju najelitnejšega evropskega tekmovanja so jih rokometašice Vipersa ugnale za sedem golov (32:25), a boj med Krimovkami in aktualnimi evropskimi prvakinjami še zdaleč ni odločen.

V športu se lahko zgodi marsikaj in tudi takšnih preobratov je bilo v zgodovini ogromno.

Nekaj odmevnejših presenečenj so v preteklosti uprizorile tudi Krimovke. V finalu EHF Lige prvakinj v sezoni 2002/03 jim je nasproti stal El Osito L’Eliana Valencia, ki je prvo tekmo dobil za tri gole (30:27), na povratnem srečanju pa so Ljubljančanke pokazale svojo moč. Tekmice so nadigrale za osem zadetkov in se pred domačimi navijači veselile drugega naslova evropskih prvakinj.

V polfinalu EHF Lige prvakinj pa so nazadnje igrale v sezoni 2012/13. Takrat so po prvem obračunu v rokah držale vstopnico za finale, od tekmic so bile boljše za dva gola, na povratni tekmi pa so popustile in napredovanja so se veselile Norvežanke, takrat rokometašice Larvika. Morda je zdaj napočil čas, da se izbranke Nataše Derepasko Skandinavkam maščujejo.

Ne pozabi, tekma, ki bo odločala o potnicah na zaključni turnih najboljše četverice te sezone, bo na spored v soboto ob 18.00. Neposredni prenos bo na Arena Sport 2.