Krimovke pred potjo na Norveško verjamejo v preobrat

Drugi del četrtfinalnega boja med rokometašicami Krima Mercatorja in Vipersa Kristiansanda je vse bližje. V četrtek dopoldne so se Krimovke na novinarski konferenci še družile z mediji, po popoldanskem treningu pa jih čaka pot na Norveško, kjer bodo v soboto ob 18.00 začele lov na veliki preobrat proti aktualnim evropskim prvakinjam. 
EHF LIGA PRVAKINJ
Aquarama, KRISTIANSAND
Vipers (NOR)
18.00
Krim Mercator
Sobota, 7.5.2022

»Nedeljska tekma se red ni izšla po naših željah. Želela bi si, da bi naredile manj otroških napak. Spremenila bi tudi igro v obrambi, ki bi morala biti bolj disciplinirana in agresivna,« je svoje misli po nedeljskem porazu pred domačimi navijači strnila glavna trenerka Nataša Derepasko, kapetanka Nina Žabjek pa je dodala: »Po dvoboju, ko nam nič ni šlo, nam je bilo težko. Predvsem zato, ker je bila tekma zelo pomembna. Težko se je bilo motivirati in zbrati, a zavedamo se, da smo sposobne pokazati več, kot smo.«

Časa za trening rokometašice Krima Mercatorja sicer niso imele veliko. »Igralke so bile v ponedeljek proste. Na treningih smo naredile, kar smo lahko. Verjamem, da lahko v soboto z borbeno predstavo pripravimo preobrat,« je še povedala Derepaskova. V ljubljanskih Stožicah Krimovke čaka še en trening, nato pa se bodo podale proti Norveški. Načrt za sobotno gostovanje je jasen: šlo bo na vse ali nič. »Na prvi tekmi nismo pokazale naše prave igre. Na gostovanju bomo gotovo morale biti bolj učinkovite, predvsem pa bolj odločne v obrambi,« o svojih pričakovanjih razlaga Barbara Arenhart.

Kljub sedmim golom zaostanka se tigrice ne bodo predale. Zavedajo se, da je v športu vse mogoče, zato jim motivacije pred sobotno odločilno tekmo najelitnejšega evropskega tekmovanja ne manjka. »Vemo, da je v športu vse mogoče. Mi še nismo dvignile bele zastave, zato bomo zaostanek napadale. Če celotna ekipa verjame v preobrat, je le-ta gotovo mogoč,« razmišlja Alja Varagić.

Krimovke povratni četrtfinalni obračun EHF Lige prvakinj čaka v soboto ob 18.00, ko bodo v norveškem Kristiansandu lovile sploh prvo zmago proti Vipersu. Neposredni prenos tekme bo na Arena Sport 2.