Krimovke na Norveškem končale letošnjo evropsko pot

Rokometašice Krima Mercatorja na gostovanju četrtfinalne tekme EHF Lige prvakinj v Kristiansandu na Norveškem niso uspele zrežirati preobrata, zato na zaključni turnir v Budimpešto potujejo rokometašice Vipersa. Zadnja evropska tekma v sezoni 2021/22 se je za ljubljanske predstavnice končala z izidom 33:24 (17:12) v korist gostiteljic. Razpoložena je bila le Ana Gros z osmimi zadetki, Katarina Krpež-Šlezak jih je dodala pet.
Vipers (NOR) - Krim Mercator 33:24 (17:12)
sobota, 7. maj, ob 18.00, Aquarama, Kristiansand – 1750 gledalcev
Sodnici: Vanja Antić, Jelena Jakovljević (Srbija); Delegat: Bjarne Munk Jensen
Vipers: Mørk 5, Waade, Eriksson, Gullden 4, Hoeve 3, Lunde, Hesselberg 1, Tchaptchet Defo 1, Dahl 6, Tomac, Tomori, Yttereng, Naes Andersen 3, Debelić 2, Knedlikova 5, Jerabkova 3.
Krim Mercator: Radosavljević 2, Sercien Ugolin, Pineau 1, Abina, Žabjek, van Kreij 1, Arenhart, Posavec 1, Ljepoja 1, Varagić 1, Gomilar Zickero, Krpež Šlezak 5, Brnović 1, Risović, Gros 8, Lekić 3.
7-metrovke: Vipers 4 (4), Krim Mercator 5 (3)
Izključitve: Vipers 8 minut, Krim Mercator 6 minut
Rdeč karton: Brnović (37', Krim Mercator)

Nataša Derepasko je tokrat v boj poslala Ano Gros, Aljo Varagić, Katarino Krpež-Šlezak, Andreo Lekić in Paulo Posavec. Druga strelka ekipe in Varagićeva sta prvi zatresli mrežo tekmic. Ana Debelić je na drugi strani igrišča Norvežanke popeljala do vodstva s tremi zadetki, ki je do polčasa naraslo na plus pet obenem pa je Katrine Lunde ustavljala zadetke Krimovk, ki jim je ob izidu 9:5 uspelo odigrati dva dobra napada, zmanjšati zaostanek na dva zadetka razlike (12:10), nato so znova popustile. Nezbranost tekmic so gostiteljice ob bučni podpori s tribun izkoristile in dosegle tri zaporedne zadetke ter prvi polčas varno pripeljale do konca (17:12).

V nadaljevanju je Jovana Risović prevzela vajeti med vratnicami (zbrala je skupno sedem obramb, Arenhartova štiri), a žal ni steklo v napadu. Po rdečem kartonu Tatjane Brnović, ki je nekaj napadov pred tem Ljubljančankam priigrala sedemmetrovko nato pa zadela tudi iz igre ter ekipo približala tekmicam (19:17), so Norvežanke znova pritisnile na plin. Veliko število zgrešenih strelov in napake na strani slovenskih predstavnic v Evropi so jim omogočali lahke zadetke in že slabih deset minut do konca so prebile mejo 30 zadetkov na tekmi. Zaostanek za tri je narasel na sedem in semafor se je na koncu ustavil pri izidu 33:24, skupno 16 zadetkov prednosti in Norvežanke zasluženo napredujejo na zaključni turnir. Naslov najboljših bodo branile 4. in 5. junija v Budimpešti.


Nataša Derepasko, trenerka RK Krim Mercator: »Tekma je bila težka. Začeli smo preveč nervozno, naredili preveč napak. V drugem polčasu smo se jim približale, a manjše razlike od treh zadetkov, nismo mogle narediti. Manjkala je kolektivna igra. Potrebno je priznati, da je napredovala trenutno boljša ekipa.«

Ana Gros, igralka RK Krim Mercator: »Tekmice so bile na obeh dvobojih boljše. Prva tekma v Ljubljani je bila razlog, da nam je bilo danes težko, saj smo v tekmo stopile s sedmimi zadetki zaostanka. Naredile smo preveč napak, začele nervozno, na trenutke nismo naredile tega, kar smo se v garderobi in na treningih dogovorile, kar so tekmice vsakič kaznovale. Težko je strniti misli po porazu. Čestitke Norvežankam za napredovanje med najboljše štiri ekipe v Evropi.«

 

Fotogalerija Vipers (NOR) – Krim Mercator