Krimovke na žrebu skupin za prvi del EP

V četrtek je na Ljubljanskem gradu potekal žreb skupin za prvi del novembrskega Women's EHF Euro 2022. Ples kroglic so od blizu spremljale tudi nekatere Krimovke s športno direktorico Dejo Ivanović na čelu.

V prijetni atmosferi je bilo od gostov že zdaj čutiti vznemirjenje pred bližajočim se prvenstvom stare celine. “Skupaj z Evropsko rokometno zvezo in Rokometno zvezo Slovenije smo v minulih mesecih že krepko zagrizli v projekt in si med seboj porazdelili različna področja delovanja. Ambasadorke bomo z našimi znanji, energijo, izkušnjami in entuziazmom naredile vse za to, da bo največji ženski športni dogodek v zgodovini naše države ne le drugačen in poseben, ampak tudi čaroben in združevalen,” je v imenu 17 ambasadork prvenstva dejala Ivanovićeva in dodala: “Naj ženski rokomet poveže našo celino v želji po boljši prihodnosti, lepši in pravičnejši družbi. Za danes. Za jutri. Za svetlo prihodnost. Komaj čakam na finalni del prvenstva v moji Ljubljani!” Štafetno palico je nato predala rokometašicam.

Jovana Risović, Tatjana Brnović in Ana Gros so se dogodka udeležile kot predstavnice svojih reprezentanc. Zadnji dve sta pomagali pri žrebu kroglic iz prvega oziroma drugega bobna, vse skupaj pa so nestrpno pričakovale razplet.

Grosovi bo novembra v Celju nasproti stala Jovana Risović. V skupini B bodo namreč igrale Danke, Švedinje, Slovenke in Srbkinje. Tatjana Brnović bo s črnogorsko izbrano vrsto prvi del tekmovanja odigrala v domači Podgorici, kamor prihajajo še Poljakinje, Nemke in Španke, ki bodo nastopale v skupini D.

Po zaključenem žrebu so Krimovke opravile še nekaj medijskih obveznosti, nato pa so odhitele v Stožice, na enega zadnjih treningov pred nedeljskim četrtfinalnim obračunom EHF Lige prvakinj.

Foto: RZS