Krimovke si v nedeljo želijo bučne podpore s tribun

Rokometašice Krima Mercatorja na praznično nedeljo, 1. maja, ob 14. uri čaka najpomembnejša domača preizkušnja v tej sezoni EHF Lige prvakinj. V ljubljanskih Stožicah se bodo na prvi četrtfinalni tekmi najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja pomerile proti Viperu Kristiansandu. Vstopnice so na voljo na mojekarte.si.
EHF LIGA PRVAKINJ
Center Stožice
Krim Mercator
14.00
Vipers (NOR)
Nedelja, 1.5.2022

Od zadnje evropske tekme je minil skoraj mesec dni. Krimovke so v tem času trdo trenirale, saj se zavedajo, da jih le še dve tekmi ločita od uvrstitve na turnir najboljše četverice stare celine. »Zavedamo se, da je bil premor od evropskih tekem dolg, a o tem ne razmišljamo. Zdaj smo osredotočene na nedeljo, ko upam, da se bo pokazalo, da je imel skoraj enomesečen premor na nas pozitiven vpliv,« je na novinarski konferenci pred nedeljskim vrhuncem povedala Andrea Lekić.

Ljubljančanke svoje tokratne tekmice dobro poznajo. V tej sezoni so se z rokometašicami Vipersa srečale že dvakrat, obakrat pa so jim morale priznati premoč. A v nedeljo pretekli rezultati ne bodo imeli nobene vloge. »S celotno ekipo smo se zbrale šele v petek. Časa res ni bilo veliko, a prepričana sem, da bodo dale rokometašice v nedeljo od sebe vse,« pred izjemno pomembnim evropskim dvobojem razmišlja glavna trenerka Nataša Derepasko ter dodaja: »O presenečenju ne bi rada govorila, lahko pa povem, da bomo stavile na našo dobro igro v napadu in obrambi.«

Vstopnice si lahko zagotoviš na mojekarte.si!

Tigrice se zavedajo, da jim v nedeljo ne bo lahko. »Za Skandinavke so značilni hitri protinapadi in hiter pretok žoge, ne glede na to pa bomo morale prikazati našo igro,« opozarja kapetanka Nina Žabjek. pa načrt Krimovk opisuje Lekićeva. Pri ponovnem vzponu na evropski vrh bo potrebna tudi glasna podpora domačih navijačev. »Navijače pozivam, da v Stožice pridejo v čim večjem številu. Atmosfera je bila tudi na gostovanju na Madžarskem odlična, dali so nam energijo. Upam, da se bomo za praznik, 1. maja, veselili skupaj,« pa je ljubitelje rokometa nagovorila Katarina Krpež-Šlezak.

Ali lahko rokometašice Krima Mercatorja presenetijo aktualne evropske prvakinje, si lahko ogledate v živo. Pestro dogajanje se bo v nedeljo pred stožiško dvorano začelo že ob 12. uri, ko bomo spremljali turnir v mini rokometu naših najmlajših skupin, uživali ob ritmih glasbe in se preizkusili v kolesu sreče naših zvestih sponzorjev. Številne nagradne igre vas čakajo tudi med glavnim odmorom, dolgčas pa ne bo niti najmlajšim, ki bodo znova lahko ustvarjali v otroškem kotičku.

Vstopnice za nedeljski prvi četrtfinalni obračun EHF Lige prvakinj so na voljo na mojekarte.si, prenos tekme pa bo mogoče spremljati na Arena Sport 1.