Začenja se evropska rokometna sezona!

Krim Mercator začenja letošnjo sezono Lige prvakinj v nedeljo, 12. septembra, ob 14. uri (prenos na Arena Sport 1) proti švedskemu Sävehofu v gosteh.

S sobotnima tekmama v Dortmundu ter Rostov-Donu se začenja nova sezona Lige prvakinj. Tekme v skupini B (kjer nastopa tudi Krim Mercator) bosta dve uri kasneje otvorila Gyor in Vipers, prvi obračun v Evropi pa krimovke čaka v nedeljo, 12. septembra, ob 14. uri, proti švedskemu Sävehofu (prenos na TV Arena Sport 1). 27. zaporedno sezono tigrice začenjajo na severu Evrope, v Partillu na Švedskem.

Po jubileju, na katerem je klub konec avgusta počastil 20. obletnico prve osvojitve Lige prvakinj, se boj za tretjo zvezdico začenja tudi v sezoni 2021/22. Za varovankami Uroša Bregarja so uspešne priprave, v katerih je blestela Tjaša Stanko, razigrane pa so bile tudi ostale tigrice ter prva tekma državnega prvenstva, medtem ko tekmice igrajo v švedskem pokalu. Gre za mlado ekipo v kateri so glavne adutinje trenerja Rasmusa Overbyja Jamina Roberts, Mathilda Lundström in Angelica Vallen.

Veseli smo, da boste tekme v tej sezoni Lige prvakinj – ob upoštevanju PCT pogoja – spremljali s tribun Arene Stožice!

Vrhunski rokomet tako v ženski kot tudi moški konkurenci je v pretekli sezoni podrl številne mejnike. Spremljalo ga je 530 milijonov gledalcev, predvajanih je bilo 12.000 ur rokometa. Na EHF TV, ki ponuja brezplačen ogled tekem, se je naročilo četrt milijona ljubiteljev športa, družabna omrežja so zabeležila 60 milijonov ogledov. Impresivne številke veliko povedo o kakovosti tekmovanja in platformah, ki so na voljo navijačem.

Nova sezona prinaša tudi nekaj novosti na družabnih omrežjih. EHF je za vse klube pripravil Instagram AR filtre v barvah ekip, ki tekmujejo v Ligi prvakinj. Najdete ga pod imenom Fan painting na Instagram profilu EHF Champions League. Navijači se lahko virtualno obarvate v barve Krima in podprete #KrimovaDruzina z deljenjem fotografije preko Instagram Stories. Sprednja kamera omogoča obarvanje obraza, zadnja pa postavitev pokala na vaše virtualno ozadje. Na svojem mobilnem telefonu preprosto kliknite TUKAJ in že se boste znašli v virtualnem okolju.

Predvsem pa smo veseli, da bomo svoje v domovanje #KrimovaDruzina to sezono lahko povabili na tribune Stožic. Vstopnice za domače tekme si boste lahko zagotovili od ponedeljka, 13. septembra naprej na mojekarte.si in na prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si. Prav tako jih boste lahko kupili na dan tekme ob upoštevanju pogoja PCT oz. aktualnih smernic, ki bodo veljale na dan posameznih tekem.

Spored tekem Krima Mercatorja v tej sezni najdete tukaj.