Tigrice uspešno vstopile v novo tekmovalno sezono

Rokometašice Krima Mercatorja so uspešno prestale začetek državnega prvenstva. Na uvodnem dvoboju proti Zagorju so tigrice slavile zmago z rezultatom 36:18, v drugem krogu se bodo pomerile proti novomeški Krki.
Krim Mercator : RŽK Zagorje 40:18 (17:9)
torek, 17. november, ob 18.40, Center Stožice – brez gledalcev
Sodnici: Tamara Bregar, Karmen Gaber - Delegat: Iztok Pirc
Krim Mercator: Jurič 4, Stanko, Sercien Ugolin 5, Pineau, Abina, Žabjek, van Kreij 3, Arenhart, Posavec 5, Klemenčič, Miklič, Ljepoja 3, Varagić 3, Polak 2, Gomilar Zickero 11, Krpež Šlezak.
Zagorje: Džambo, Roglič, Golavšek, Gyura-Jerin, Simšič, Gavrilovič 6, Blagotinšek, Žerko 4, Brinjevec T. 1, Šoberl, Vrbnjak 2, Deljič, Drnovšek, Cilenšek, Kolobarič 1, Brinjevec I.
7-metrovke: Krim Mercator 4 (3), Zagorje 3 (2)
Izključitve: Krim Mercator 2 minuti, Zagorje 4 minute

Zaradi zgodnega začetka evropske Delo EHF Lige prvakinj so tudi v novi sezoni potrebne prilagoditve tekmovalnega urnika. Uvodni dvoboj državnega prvenstva je tako začel teden, ki krimovkam prinaša prvo evropsko gostovanje – nedeljsko proti švedskemu Sävehofu.

V novi sezoni vse članske ekipe nastopajo v združenem tekmovanju, ki po rednemu delu prinaša nekaj več zanimivosti in negotovosti vse do zadnjih tekem. V Stožicah je tokrat gostovalo Zagorje, po uvodnem naletu gostij (1:4) so pobudo prevzele domače rokometašice in v prvem polčasu vodile že s 17:9.

Tudi v drugem polčasu je domača ekipa potrdila svojo premoč, tekma se je končala z rezultatom 40:18. Največ zadetkov je v modrem dresu dosegla Tija Gomilar Zickero, ki se je ustavila pri 11 doseženih zadetkih.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator: “Jasno je, kakšen je naš edini cilj v domačih tekmovanjih in kakšna so pričakovanja javnosti. Zagorje ima mlado in angažirano ekipo, v nadaljevanju prvenstva njim in vsem ostalim domačim zasedbam želim čim bolj uspešno delo in potek sezone.”