Priprave sklenile s tekmo proti Györu

Rokometašice Krima Mercatorja so zadnji teden priprav na novo sezono preživele v madžarskem Balatonboglarju, kjer so opravile več skupnih treningov z najuspešnejšo rokometno ekipo zadnjih let, madžarskim Györom. Zaključna tekma se je končala z rezultatom 32:27 v korist domače zasedbe.

Dvoboj dobro poznanih ekip, ki bosta tekmici že v drugem kolu Delo EHF Lige prvakinj, je minil v izenačenem ritmu. Krimovke so bile v prvem polčasu enakovredne tekmicam, ob polčasu je bilo 18:16. V drugem polčasu se razmerje sil na parketu ni dosti spremenilo, Györ je tik pred koncem vodil za štiri, Julia Farkas je končni rezultat potrdila po izteku igralnega časa z zadetkom iz sedmih metrov.

Na zadnjem pripravljalnem dvoboju sta po petkrat zatresli mrežo tekmic Nataša Ljepoja in Allison Pineau.

September za najkvalitetnejše rokometne zasedbe prinaša začetek Lige prvakinj, za  ljubljanske rokometašice bo to že 27. zaporedna sezona v evropski eliti, ki jo bodo otvorile z gostovanjem pri švedskemu Sävehofu. Tekmovalno sezono državnega prvenstva pa bodo začele doma. Uvodni dvoboj jih v ogrevalni dvorani Centra Stožice čaka v ponedeljek, 6. septembra. Tekma proti Zagorju se bo začela ob 18.30.

Györi : Krim Mercator 32:27 (18:16)
četrtek, 2. september, ob 16.00, Balatonboglar

Gyor: Glauser, Ogonouszky 2, Schatzl 5, Hansen 5, Leynaud, Oftedal 3, Solborg, Kristiansen 2, Lukacs 4, Fodor 2, Hafra 5, Pintea 3, Despotović, Farkas 1.
Krim Mercator: Svetik 2, Posavec, Gomilar Zickero, Krpež 3, Jurič, Stanko 1, van Kreij 1, Varagić 1, Ljepoja 5, Cvijić 4, Lekić 3, Žabjek, Sercien Ugolin 2, Pineau 5, Arenhart.
7-metrovke: Györ 2 (2), Krim Mercator 3 (3).
Izključitve: Györ 6 minut, Krim Mercator 4 minute.