Stavimo na nepopustljivost

Z nedeljsko tekmo na Švedskem krimovke pričenjajo 27. zaporedno sezono v Delo EHF Ligi prvakinj. Tekma proti Sävehofu se bo v Partille Areni pričela ob 14. uri, prenos bo na Arena Sport 1. 

Ekipi sta se v preteklosti že pomerili. V sezoni 2016/17 so bile na oktobrski preizkušnji z 32:29 boljše ljubljanske rokometašice, na povratni tekmi so s 26:24 slavile rokometašice s severa Evrope. Klub, ki šteje že sedem desetletij, igra 12. sezono v najelitnejšem evropskem rokometnem tekmovanju, začenši s sezono 2006/07. Krimovke na uvodni preizkušnji sezone stavijo na nepopustljivost.

»Izkušnje so na naši strani. Štartamo na zmago, a obenem moramo ostati skromni. Naš cilj morajo biti dobra obramba, borba za vsako žogo, čim več prekrškov v obrambi ter nepopustljivost do zadnje minute,« je bil neposreden trener Uroš Bregar. Tekmice so znane po skandinavskem načinu igre, kjer je v ospredju hitrost. »Pomembno bo, da ustavimo protinapade,« dodaja Bregar.

Prva tekma sezone je na sporedu natanko dva meseca po začetku priprav. Le-te so bile dolge, a tudi zelo učinkovite. »Za nami so kvalitetne priprave in dobro opravljen test na pripravljalnih tekmah,« je z videnim v zadnjih 60 dneh zadovoljen strateg tigric. »Dobro smo pripravljene in vesele, da se tekmovalni ritem začenja. Smo v vlogi favorita. Naša naloga je, da gremo po zmago,« je leto dni po tem, ko so v Stožice znova lahko stopili mediji, dodala izkušena Srbkinja Andrea Lekić.

Krimovke bodo v sezoni 2021/22 igrale v skupini B. Skupinski del bo potekal po dvokrožnem sistemu, sledijo tekme na izpadanje. Najboljši dve ekipi iz skupine A in B napredujeta v četrtfinale, ekipe med 3. in 6. mestom čakajo boji v osmini finala. Zaključni turnir bo potekal 4. in 5. junija v Budimpešti.

Novinarsko konferenco pred tekmo s Sävehofom si oglejte spodaj: