Točke v končnici spolzele iz rok

Rokometašice Krima Mercatorja so evropsko sezono 2021/22 pričele na severu Evrope pri švedskem Savehöfu. Gostiteljice so bile boljše z 29:28 (11:13). Prva strelka krimovk je bila Tjaša Stanko s 7 zadetki, pet sta jih dodali Katarina Krpež Šlezak in Andrea Lekić. Prihodnji konec tedna ljubljanske predstavnice v Delo EHF Ligi prvakinj čaka domač obračun proti madžarskemu Györu.
Sävehof (ŠVE) : Krim Mercator 29:28 (11:13)
nedelja, 12. september, ob 14.00, Partille Arena – 1000 gledalcev
Sodnici: Marta Sa, Vania Sa (Portugalska); Delegatka: Zuzana Fuleova (Slovaška)
Sävehof: Borjesson, Rahunen Sembe, Lundstrom 2, Mortensen 4, Liljeros Heikka, Roberts 10, Koppang 6, Astrom, Johansson, Kroon Andersson, Jensen 2, Blomst 2, Andersson 1, Rosell, Wallen, Haggerty 2.
Krim Mercator: Jurič, Stanko 7, Sercien Ugolin 3, Pineau 2, Žabjek, van Kreij, Arenhart, Posavec, Ljepoja 1, Varagić 1, Gomilar Zickero, Krpež Šlezak 5, Risović, Cvijić 2, Lekić 5, Svetik 2.
7-metrovke: Sävehof 6 (6), Krim Mercator 4 (3)
Izključitve: Sävehof 10 minut, Krim Mercator 12 minut

Uvodni zadetek Oceane Sercien Ogulin, prekršek v napadu tekmic in asistenca zlate francoske reprezentantke do Andree Lekić sta nakazala velike apetite ljubljanskega moštva v 27. zaporedni sezoni Lige prvakinj. Obrambe Barbare Arenhart ter uspešno zaustavljanje protinapadov Švedinj so v prvem delu tekme krasili igro varovank Uroša Bregarja. Tekmice so do prvega zadetka prišle šele v 12. minuti. A začetek ni bil realna napoved nadaljevanja. Po nekaj minutah brez pravega zaključka, je semafor prvo izenačenje pookazal že pri izidu 6:6.

Krpež Šlezakova in Maja Svetik sta tigrice znova popeljale do vodstva. Slednja je nekaj minut kasneje priigrala krimovkam dva zadetka prednosti, kolikor je znašal tudi rezultat po prvem polčasu. Izid 11:13 je postavila Allison Pineau.

Drugi polčas so bolje začele gostiteljice in se po natančno izvedeni sedemmetrovki, kjer je prvič na tekmi med vratnice stopila v lanski sezoni izjemna Jovana Risović, vrnile v igro ob izidu 16:16. Po 20. minutah nadaljevanja so modre tekmicam gledale v hrbet in lovile zaostanek dveh zadetkov. Razigrana prva strelka Bregarjeve ekipe je z dvema natančnima streloma izid izenačila, Krpež Šlezakova pa poskrbela za vodstvo s 26:25, ki ga je v napadu zatem ohranila tudi Alja Varagič (27:26). Zadetek Lekićeve za 28 gol krimovk je bil zadnji, žal pa so bile tekmice za gol uspešnejše in prve točke sezone so ostale na Švedskem.

Tekmovalni ritem se za ljubljansko moštvo nadaljuje že v soboto, ko v goste prihajajo serijske zmagovalke, rokometašice madžarskega Györa.Po letu dni se bodo na tribune vrnili tudi navijači. Vstopnice za prvo domačo tekmo Lige prvakinj bodo na voljo od ponedeljka.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“Odigrali smo zelo slabo, prvi polčas v napadu, v drugem padli tudi v obrambi. V zaključku tekme smo naredili nekaj nepotrebnih napak in se branili z dvema igralkama manj. Nismo bili na nivoju, ki ga Liga prvakinj zahteva. Razočaran sem. Do naslednje tekme se moramo dvigniti in odigrati tako, kot se od nas pričakuje.”

Tjaša Stanko, rokometašica RK Krim Mercator“Prva tekma sezone je za nami. Žal nismo osvojile tistega, po kar smo prišle. Tekmice so bile v zaključki boljše. Seveda smo razočarane, a prepričana sem, da bomo napake popravile že na prihodnji tekmi.”


Naslednja tekma Delo EHF Lige prvakinj
18. september 2021, ob 18:00
RK KRIM MERCATOR : GYÖRI AUDI ETO KC (MAD)