Stožice v soboto odpirajo svoja vrata

Po letu dni praznih tribun, se v soboto v Stožice vračajo tudi navijači! Tekma 2. kola skupine B proti madžarskemu Györiju (prenos na Arena Sport 1) se bo pričela ob 18. uri.

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je prva domača tekma 27. zaporedne sezone v Delo EHF Lige prvakinj proti atraktivnim tekmicam. V goste prihajajo serijske zmagovalke madžarskega državnega prvenstva in pokala ter petkratne zmagovalke Lige prvakinj, rokometašice Györi Audi ETO KC.

Vstopnice za sobotno tekmo (pogoj PCT) v Stožicah si lahko zagotovite TUKAJ.

Tekmice tudi v tej sezoni veljajo za ene od favoritinj za končno zmago. Evropski prestol so osvojile že v letih 2013, 2014, 2017, 2018 in 2019 ter bile trikrat zelo blizu (2009, 2012, 2016). Okostje ekipe ostaja tudi to sezono enako, po več kot dveh desetletjih je svojo pot zaključila legendarna Anita Görbicz, ki je v 18 sezonah dosegla neverjetnih 1016 zadetkov in velja za prvo strelko ženskega evropskega rokometnega tekmovanja. Belo-zeleni dres je v preteklosti nosila tudi 34-letna okrepitev Krima, Andrea Lekić, tretja na seznamu najboljših strelk tekmovanja (14 sezon; 850 zadetkov).

Na uvodni tekmi sezone, na kateri je delo delegatke opravljala Slovenka, Anja Frešer, so bile madžarske predstavnice s 35:29 boljše od evropskih prvakinj iz Norveške. Z izjemo slabšega začetka tekme, ko so tekmice vodile s 6:1, so varovanke Ambrosa Martina, ki se je julija vrnil na klop madžarske ekipe, držale niti v svojih rokah.

Uradni bilten tekme Krim Mercator – Györi Audi ETO KC najdete TUKAJ.