Tigrice pred Györijem uspešne proti Krki

Rokometašice Krima Mercatorja so drugi krog državnega prvenstva odprle s tekmo proti novomeški Krki in novo zmago ujele pri rezultatu 40:25. Po domačem evropskem izzivu proti Györiju, jih v tretjem krogu čaka zasedba Ptuja.
Krka Novo mesto : Krim Mercator 25:40 (12:15)
ponedeljek, 13. september, ob 19.00, ŠD Stopiče – brez gledalcev
Sodnika: David Kastelic, Mihael Murčehajič - Delegat: Boris Sintič
Krka: Kramar 9, Petrovič 1, Novak 9, Barukčič 5, Fink, Udovč, Bevc, Smonkar 1, Vinski, Čopi, Borsan, Kuralt, Vostić.
Krim Mercator: Jurič 4, Stanko 5, Žabjek 3, van Kreij 3, Arenhart, Klemenčič, Miklič, Ljepoja 6, Varagić 6, Polak 1, Gomilar Zickero 6, Risović, Cvijić, Svetik 6.
7-metrovke: Krka 7 (5), Krim Mercator 1 (1)
Izključitve: Krka 4 minute, Krim Mercator 4 minute

Ljubljanske rokometašice so tudi drugo tekmo državnega prvenstva odigrale že v začetku tedna, saj jih čaka priprava pred novim zahtevnim evropskim nasprotnikom – madžarskim Györijem.

Več o prvi domači tekmi Delo EHF Lige prvakinj in nakupu vstopnic izveste TUKAJ.

Zasedba novomeške Krke je v prvem krogu ostale brez tekme proti Izoli, kjer so se pojavile okužbe s koronavirusom. Tekmo proti ljubljančankam so odprle odlično in v 14. minuti vodile s 8:4. Tigrice so nato vendarle stopile na plin in si že do konca prvega polčasa priigrale tri zadetke prednosti – 15:12.

V drugem polčasu so krimovke pokazale pravi obraz in razliko po pričakovanjih povišale na končnih 40:25. Med strelke se je vpisala enajsterica gostujočih rokometašic, štiri so dosegle šest zadetkov – Nataša Ljepoja, Alja Varagić, Maja Svetik in Tija Gomilar Zickero.

Slednja je z enajstimi zadetki s prve tekme proti Zagorju skočila na prvo mesto liste strelk celotne lige. Ta v novi sezoni poteka po spremenjenem formatu, vse članske selekcije tekmujejo v enotni ligi, ki je razdeljena na modro in zeleno skupino. Po rednem delu tekmovanja se bo sezona nadaljevala s četrtfinalom in končnico, ki bo dala skupnega državnega prvaka.

Tjaša Stanko, rokometašica RK Krim Mercator: “Za nami je nova tekma državnega prvenstva. Prvi polčas ni bil ravno popoln, ampak mislim, da smo v drugem delu prikazale našo igro, ki je hitra. Z dobro obrambo smo pomagale vratarki, kar se je poznalo na končnem rezultatu.”