V Romunijo s šestimi goli zaostanka

Pričakovanja pred sezono so bila visoka, zato Krimova družina ni skrivala želja pred prvo tekmo Play-Offa EHF Lige prvakinj proti CSM Bucuresti. A izid je bil daleč od tega, kar bi si želeli. 24:30 za gostje v Areni Stožice. Vseeno pa o nadaljevanju še nič ni odločeno. Vstopnica za četrtfinale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja bo podeljena naslednjo nedeljo, ko bodo rokometašice Krima Mercatorja gostovale v romunski prestolnici.

Tekma, katere prvi polčas, bi ekipa Krima Mercatorja najraje pozabila. Gostje so najprej povedle s 4:1, tigrice pa so po zadetkih Barbare Lazović, Aleksandre Rosiak in Jovanke Radičević izenačile. Potem pa se je zgodilo. Delni izid 6:0 za rokometašice v belih dresih, s katerim so uspele pobegniti domači zasedbi na varno razdaljo. Adžićeva ekipa je lovila zaostanek, se v 20. minuti še približala na tri zadetke zaostanka, a je do konca prve polovice srečanja razlika znova narasla. Semafor je po 30 minutah igre kazal 12:18.

V drugem delu Krimovkam žal ni uspelo uprizoriti preobrata. Ob glasni podpori domačih navijačev so se tigrice borile kot levinje, vse do zadnje sekunde obračuna, ko je rezultat znašal 24:30.

Naslednjo nedeljo, 24. marca, ob 16.00 bodo tako varovanke Dragana Adžića na povratnem srečanju v romunski Bukarešti lovile šest golov zaostanka. Nič kaj nemogoča naloga za vselej borbeno Krimovo družino!

Na sobotni tekmi je sicer največ zadetkov za modre dosegla Daria Dmitrieva (7), Jovanka Radičević je zadela enkrat manj.

Povratni obračun Play-Offa EHF Lige prvakinj bo v Bukarešti na sporedu v nedeljo, 24. marca, ob 16.00.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Najprej bi se rad zahvalil navijačem za izjemno vzdušje. Verjamem, da jim bomo na drugi tekmi vrnili, kar bi si zaslužili že danes. Nikoli se ne predamo in tako je pred povratnim dvobojem še vse odprto. Od sebe damo zagotovo lahko še več, kot smo pokazali tokrat.«

Barbara Lazović, kapetanka RK Krim Mercator: »Zelo slabo smo odprle tekmo in zato je bilo nadaljevanje precej bolj zahtevno. Ves čas smo lovile zaostanek. Nismo pokazale svoje moči in prave energije. Še imamo čas in verjamem v nas.«

Krim Mercator : CSM Bucuresti (ROM) 24:30 (12:18)
EHF Liga prvakinj 2023/24 (play-off; 1. tekma); 16. marec 2024 (18.00); Arena Stožice, Ljubljana, 5.230 gledalcev

Sodnici: Maike Merz, Tanja Kuttler (NEM); delegatka: Ilona Tordai (MAD)
Krim Mercator: Arenhar, Vojnović, Jurič, Radičević 6 (4), Stanko 3, Pineau 1, Mavsar 2, Spreitzer, Dmitrijeva 7, Varagić 1, Ngombele, Lazović 1, Brnović 1, Rosiak 2, Abina, Grbić.
CSM Bucuresti: Glauser, Arntzen 1, Zaadi 4, Neagu 10 (4), Rotaru, Stoica, Skurtveit Davidsen, Nikolić, Eriksson, Omoregie, Gutierrez Bermejo 4, Flippes 2, Jensen Oestergaard 3, Kobylinska 3, Ingstad 2, Pintea 1.
7-metrovke: Krim Mercator 4 (4), CSM Bucuresti 4 (4).
Izključitve: Krim Mercator 12 minut, CSM Bucuresti 4 minute.