Na sobotni obračun s hladno glavo in vročim srcem

Rokometašice Krima Mercatorja so pred najpomembnejšo oviro v tej sezoni. Pred njimi je Play-Off EHF Lige prvakinj in s tem obračun proti CSM Bucuresti. Prva tekma bo na sporedu v soboto, 16. marca 2024, ob 18.00 v Areni Stožice. Tigrice so že pripravljene in zelo motivirane, da se na gostovanje odpravijo z lepo popotnico.

Romunsko zasedbo varovanke Dragana Adžića zelo dobro poznajo. Z njimi so se nazadnje pomerile v pretekli sezoni. V prvem krogu skupinskega dela najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja so jim sicer v vroči Bukarešti morale priznati premoč (30:28), a so v Ljubljani popravile vtis. Z zmago (28:26) so si priborile napredovanje v Play-Off tekmovanja.

In priborile so si ga tudi v sezoni, pred katero sta se ekipi pripravljali prav v slovenski prestolnici, kjer bo v soboto na sporedu prvo srečanje med starima znankama. Tigrice so odločene, da bodo skušale še enkrat znova razveseliti domače navijače in se na pot v Romuniji odpraviti z lepo popotnico.

Krim Mercator in CSM Bucuresti se bosta pomerila v soboto, 16. marca, ob 18.00 v Areni Stožice. Vstopnice so na voljo TUKAJ.

Sobotno tekmo si bo v neposrednem prenosu mogoče ogledati na Kanalu A, Areni Sport 1 in Voyu. Še bolj kot pred televizijske ekrane pa Krimova družina rokometne navdušence vabi v Areno Stožice. Naj poka po šivih! Vstopnice so na voljo TUKAJ.

Kaj pred tekmo s CSM Bucuresti pričakujejo v Krimovem taboru?

Dolg premor smo skušali maksimalno izkoristiti. Nekaj rokometašic je imelo reprezentančne obveznosti, nekaj ne. Včeraj je bil prvi trening po nekaj mesecih, ko smo trenirali vsi skupaj. Zdravstveni karton ekipe je pozitiven. Najbolj zdrave igralke se bodo v soboto borile na parketu. Vse bomo dali od sebe, da bo prva tekma le motivacija pred drugo.

Dragan Adžić, trener

Priprave so potekale normalno. Za nas Slovenke, reprezentančni teden sicer ni bil najbolj uspešen, bil pa je zelo pozitiven z vidika tekmovalnega ritma. Vemo, da v Sloveniji nimamo kakovostnih tekem. Na treningih delamo dobro, v teden smo vstopili zelo odločno. Vemo, da nam ne bo lahko, a Krim ima izkušnje z ekipo CSM Bucuresti. Dejstvo je, da bo vse odvisno od nas. Vesela sem, da število obiskovalcev naših tekem raste, zato bi res vse lepo povabila na sobotno tekmo, da bodo naš osmi igralec. Potrebovale ga bomo. Mi pa obljubimo, da bomo navijače skušale razveseliti.

Tamara Mavsar

Prišli smo do točke, na katero v sezoni vsi čakamo. Začenjajo se najpomembnejše tekme. Tekmice smo dobro analizirali, dobro jih poznamo. Tekma bo pokazala, katera ekipa ima boljši karakter. Čeprav nismo vse v tekmovalnem ritmu, pa verjamem v našo hladno glavo in vroče srce na terenu. V vseh 120 minutah bomo dale vse od sebe in verjamem, da se bomo na koncu veselile mi.

Jovanka Radičević