V pričakovanju nove zahtevne preizkušnje

Pred rokometašicami Krima Mercatorja je nova zahtevna preizkušnja. Čaka jih namreč gostovanje pri trenutno eni najbolj vročih ekip EHF Lige prvakinj. V nemškemu Ludwigsburgu se bodo v nedeljo, 16. oktobra, ob 14.00 pomerile z Bietigheimom. Neposredni prenos tekme bo na Arena Sport 1.
EHF LIGA PRVAKINJ
Ludwigsburg (NEM)
Bietigheim (NEM)
14.00
Krim Mercator
Nedelja, 16. oktober.2022

 

Je po zmagi na Češkem v Krimovi družini napočil čas za novo evropsko veselje? »Tekma bo zagotovo zahtevna. Nemke so skupaj že dolgo, tudi njihov niz neporaženosti v evropskih tekmovanjih je izjemen. Taktično v tem trenutku igrajo najbolje, za kar je zaslužna tudi kakovost rokometašic na vseh položajih. A verjamem v nas in našo igro, zato se v obračun podajamo s pozitivnimi pričakovanji,« odgovarja glavni strateg Dragan Adžić.

Pod njegove besede se lahko podpišejo tudi tigrice! Zavedajo se, da jim v Nemčiji proti ekipi, ki v tej sezoni najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja še ne pozna poraza, ne bo lahko. »V zadnjih dneh smo se osredotočali predvsem na igro v obrambi, saj želimo tekmice zaustaviti. Pomemben pa bo tudi napad. Vem, kako trdo smo trenirale in to bomo skušale pokazati v nedeljo,« teden priprav povzame Aleksandra Rosiak, ki se je nazadnje izkazala s štirimi zadetki proti FTC-ju. Vse je dosegla v drugem delu tekme, ko je igra Krima Mercatorja sicer nekoliko padla. Nina Žabjek zato opozarja: »Zdi se mi, da nam v tej sezoni drugi polčasi niso naklonjeni. A vedno se trudimo in tudi v nedeljo bo tako! Moramo se sprostiti in pokazati, kaj zmoremo.«

Krimovke so se že podale na pot proti prizorišču tekme petega kroga EHF Lige prvakinj. V soboto bodo preizkusile parket Arene Ludwigsburg, v nedeljo pa se bo ob 14.00 začel boj za nov par točk. Neposredni prenos tekme bo na Arena Sport 1.

Že zdaj pa si rezervirajte prihodnjo nedeljo, 23. oktobra, ko bodo tigrice še zadnjič pred daljšim reprezentančnim premorom zaigrale pred domačimi navijači. Tekma tedna po izboru Evropske rokometne zveze bo izjemoma odigrana v Areni Stožice, ki bo kljub zapori cest zaradi Ljubljanskega maratona lažje dostopna. Vstopnice so že na voljo na mojekarte.si.