Krimovke s polno močjo do zmage proti Ptuju

Rokometašice Krima Mercatorja na zaostali tekmi prvega kroga 1. ženske rokometne lige proti Ptuju niso varčevale z energijo. Brez popuščanja so pričakovano dosegle novo visoko zmago. Za 41:15 je Maja Svetik dosegla 10 zadetkov.
Krim Mercator - ŽRK Ptuj 41:15 (21:6)
sreda, 12, oktober, ob 20.00, Center Stožice, 24 gledalcev
Sodnika: David Kastelic, Mihael Murčehajič; Delegatka: Saša Sedovšek
Krim Mercator: Radosavljević 3, Jurič 1, Abina 5, Žabjek 1, Dmitrieva 3, Arenhart, Cerovak 2, Klemenčič 1, Miklič, Varagić 7, Ngombele 5, Kovarova 2, Rosiak 1, Marković, Svetik 10.
Ptuj: Tripkovič, Krasnič, Štelcer, Paradiž, Planinc 1, Rukelj 1, Korpar, Petrovič 1, Puž, Kotnik, Rotovnik, Frangež 2, Kolenko 8, Kreft, Zel 1, Luknjar 1.
7-metrovke: Krim Mercator 8 (7), Ptuj 4 (4)
Izključitve: Krim Mercator 2 minut, Ptuj 6 minut

 

Ljubljanske rokometašice v tej sezoni naskakujejo že 28. naslov državnih prvakinj, kar jim, ob spremembi evropskega točkovanja, prinaša neposredno uvrstitev v EHF Ligo prvakinj. Da ne razmišljajo o ničemer drugem so pokazale tudi na prestavljeni tekmi proti Ptuju.

V osmi minuti je razlika znašala štiri zadetke (5:1), tudi v nadaljevanju so bile gostje težko pot do gola. Krimovke so v prvem polčasu prejele le šest zadetkov, na drugi strani so jih dosegle 21. Ritem igre se tudi v drugem delu ni bistveno spremenil, končna razlika je tako narasla na 26 zadetkov.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: “Tudi na tekmah, kot je bila današnja lahko izvlečemo nekaj pozitivnega. Z dobrim odnosom, ki smo ga danes ponovno prikazali lahko vadimo in se učimo nekaj novega. Ta tekma je bila še ena v nizu, na kateri je bil pristop res pravi. Prepričan sem, da nam lahko koristi pred novo tekmo Lige prvakinj.”