Naslednji izziv: zaustaviti niz štirih zmag Bietigheima

Rokometašice Krima Mercatorja po četrtem krogu EHF Lige prvakinj ostajajo pri eni zmagi, pri dveh točkah, ki jih uvršata na sedmo mesto skupine A. Konec tedna tigrice čaka pot v nemški Bietigheim, v boj za pomemben par točk pa se bodo podale v nedeljo, 16. oktobra, ob 14.00. Neposredni prenos tekme bo na Arena Sport 1.
EHF LIGA PRVAKINJ
Ludwigsburg (NEM)
Bietigheim (NEM)
14.00
Krim Mercator
Nedelja, 16. oktober.2022


Recept, kako premagati edine nemške predstavnice v EHF Ligi prvakinj, v taboru aktualnih slovenskih državnih prvakinj poznajo. V sezoni 2020/21 so rokometašice Bietigheima padle v Areni Stožice (28:26), v Nemčiji pa je bil rezultat neodločen (22:22). To sta edini evropski tekmi, na katerih sta se ekipi srečali.

Ali bodo Nemke uspešne v tretjem poskusu, ali pa bo Krimovkam uspelo prekiniti nekoliko presenetljiv niz tekmic, bo jasno v nedeljo. Tekma bo verjetno za Ljubljančanke zahtevnejša, kot so pričakovale pred sezono, saj Bietigheim trenutno velja za eno najbolj vročih ekip v elitnem tekmovanju. Je ena od štirih ekip, ki v tej evropski sezoni še ne pozna poraza.

Varovanke Markusa Gaugischa so nanizale štiri zaporedne zmage. Na uvodu sezone so bile s 46:23 boljše od Banika Mosta, doma so z 40:20 premagale FTC, v Bukarešti so remizirale (28:28), največjo in najodmevnejšo zmago pa so dosegle minulo nedeljo. Na kolena so spravile aktualne evropske prvakinje iz norveškega Kristiansanda (32:30). »Naša skupina je zelo močna, kar smo vedeli že po žrebu. A Bietigheim je presenetil vse. Čaka nas izjemen boj, preko katerega se rojevajo dobri igralci,« pred pripravami na peti krog EHF Lige prvakinj razmišlja trener Adžić, krožna napadalka Valentina Klemenčič dodaja: »V Bietigheimu bosta dve točki nujni, če se želimo povzpeti po lestvici.«