Do preobrata zmanjkalo nekaj minut

Rokometašicam Krima Mercatorja tokrat ni uspelo ubraniti tivolskega parketa pred ekipo Ferencvarosa. V četrtem krogu EHF Lige prvakinj so bile Madžark boljše z 32:30. Najboljša strelka domače zasedbe je bila Jovanka Radičević z devetimi goli. Črnogorski zvezdnici v sivo-modrem dresu bo tekma kljub razpletu zagotovo ostala v spominu. Kot druga rokometašica v zgodovini najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja je presegla mejo 1000 doseženih zadetkov.
Krim Mercator - FTC (MAD) 30:32 (15:15)
nedelja, 9. otkober, ob 14.00, Hala Tivoli, 525 gledalcev
Sodnika: Ismailj Metalari, Nenad Nikolovski (Makedonija); Delegatka: Lidija Bojić-Ćaćić (Hrvaška)
Krim Mercator: Radičević 9, Stanko 3, Pineau 2, Abina 2, Žabjek, Dmitrieva 1, Arenhart, Cerovak, Klemenčič 3, Ljepoja 1, Varagić, Lazović 4, Kovarova, Risović, Rosiak 4, Svetik 1.
FTC: Sass, Edwige 2, Szucsanszki 1, Janurik, Kisfaludy, Harsfalvi, Kovacs, Bolk 3, Marton 2, Tomori, Malestein 6, Kukely, Klujber 12, Cvijić, Lekić 5, Szollosi Zasczik 1.
7-metrovke: Krim Mercator 5 (5), FTC 4 (4)
Izključitve: Krim Mercator 4 minute, FTC 10 minut
Rdeč karton: Dmitrieva (21', Krim Mercator)

Krimovke so v kultnem Tivoliju sprva potrebovale nekaj minut, da so se ogrele. Madžarke so izkoristile napake domače zasedbe in hitro povedle za tri zadetke. A igrice so pokazale zobe. Po uspešnih strelih Barbare LazovićTjaše Stanko in Eme Abina so v deseti minuti izenačile na 5:5, nekaj trenutkov pozneje pa je za prvo vodstvo in še večje veselje domačih navijačev poskrbela Stankova.

Vse do 16. minute sta lanskoletni udeleženki osmine finala EHF Lige prvakinj kazali izenačeno predstavo, nato pa se je zgodila Jovanka Radičević. Dvakrat zapored je zatresla mrežo tekmic iz madžarske prestolnice in s tem svoji ekipi priigrala dva gola zaloge. Veselje na ljubljanski klopi pa ni trajalo dolgo. V 21. minuti je zaradi dosojenega rdečega kartona igrišče zapustila Daria Dmitrieva. Madžarke so kazen do takrat najboljše strelke Krimove družine v tej evropski sezoni dobro izkoristile. Antje Angela Malestein je izenačila na 12:12, z neodločenim izidom pa se je končal tudi prvi polčas, v katerem sta sodnika dosodila kar šest izključitev.

V drugem delu srečanja se je zgodba ponovila. Po vrnitvi na parket so odločneje zaigrale gostje in hitro povedle za štiri gole. Glavni trener Dragan Adžić se je sicer odzval z minuto odmora, ki pa v njegov tabor ni prinesla sprememb. Devet minut pred zadnjim zvokom sirene so Madžarke vodile z 29:23, nato pa so tigrice njihovo prednost začele topiti. Aleksandra Rosiak je zaostanek zmanjšala na pet golov, Radičevićeva na štiri, Maja Svetik na tri, izjemna Črnogorka pa je v 57. minuti s svojim devetim golom ljubljansko zasedbo približala na le dva zadetka zaostanka. A več kot to borbenim tigricam ni uspelo. Madžarke so bile na koncu boljše z 32:30.

Rokometašice Krima Mercatorja prihodnji konec tedna čaka pot v nemški Bietigheim, kjer bodo v nedeljo, 16. oktobra, ob 14.00 odigrale obračun petega kroga EHF Lige prvakinj. Na domači parket se vračajo čez 14 dni. V nedeljo, 23. oktobra, bodo ljubitelji rokometa v Hali Tivoli lahko spremljali tekmo tedna po izboru Evropske rokometne zveze. Tigrice bodo gostile francosko ekipo Brest Bretagne Handball.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Čestitke ekipi FTC-ja za zmago, mojim varovankam pa za tako borbeno predstavo. Zadovoljen sem, kako smo odigrali tekmo, hkrati pa mi je žal, da nisem mogel vseh 60 minut računati na Dario Dmitrievo. To je šport. Znova smo se veliko naučili, za poraz pa sem kriv jaz.«

Aleksandra Rosiak, rokometašica RK Krim Mercator: »Po mojem mnenju smo s tekmo začele dobro, a nismo ostale osredotočene do konca, saj so Madžarke dosegle dva gola več od nas. Brez Darie Dmitrieve nam ni bilo lahko, a smo se borile. Ponosna sem na vse, saj delamo v dobri smeri.«