Krimovkam ni uspelo prekiniti uroka drugega polčasa

Rokometašice Krima Mercatorja so v petem krogu EHF Lige prvakinj gostovale pri v tej sezoni še neporaženi ekipi Bietigheima. Premoč so ji morale priznati tudi tigrice (23:30), za katere je bilo znova usodnih nekaj temnih minut v drugem delu srečanja. Najboljša strelka ljubljanske zasedbe je bila tokrat Daria Dmitrieva s šestimi goli, z osmimi obrambami pa je nekaj preglavic Nemkam povzročala tudi Barbara Arenhart v vratih.
Bietigheim (NEM) - Krim Mercator 30:23 (15:14)
nedelja, 16. otkober, ob 14.00, MHP Arena Ludwigsburg, 953 gledalcev
Sodnici: Ana Vraneš, Marlis Wenninger (Avstrija); Delegat: Bjorn Hogsnes (Norveška)
Bietigheim: Gassama Cissokho 5, Doll 3, Meyer, Smits 4, Szikora, Kudlacz-Gloc 1, Naidzinavicius 1, Dulfer 3, Smits 1, Jensen Østergaard 5, Maidhof 6, Behrend, Mala 1, Goncalves Dias Moreschi.
Krim Mercator: Radičević 2, Stanko, Pineau 1, Abina 2, Žabjek 1, Dmitrieva 6, Arenhart, Klemenčič 2, Ljepoja 1, Varagić, Ngombele, Lazović 2, Kovarova 1, Risović, Rosiak 4, Svetik 1.
7-metrovke: Bietigheim 5 (5), Krim Mercator 4 (2)
Izključitve: Bietigheim 8 minut Krim Mercator 6 minut
Rdeč karton: Ljepoja (47'), Krim Mercator

Uvodne minute srečanja v ludwigsburški MHP Areni so nakazale, da bodo navijači videli malo zadetkov. Mrežo je šele v četrti minuti prva zatresla Daria Dmitrieva, nekaj trenutkov kasneje so led prebile tudi gostiteljice. Inger Smits je izenačila na 1:1. V nadaljevanju sta ekipi kazali enakovredno predstavo. Vse do desete minute, ko so Krimovke v napadu storile nekaj zaporednih napak, gostiteljice pa so jih kaznovale in povedle s 6:3.

Visok ritem rokometašic Bietigheima je tigricam sicer povzročal nekaj preglavic, a želja po novih dveh točkah jih je ohranjala pri ”življenju”. Na polovici prvega polčasa so izkoristile izključitev Kabe Gassama Cissokho. Po golu kapetanke Barbare Lazović je zadela še Valentina Klemenčič, ki je zaigrala kljub poškodbi nosu, in ljubljansko zasedbo povsem približala tekmicam. Ob koncu 20. minute je priložnost za izenačenje izkoristila Ema Abina, pod drugo vodstvo varovank Dragana Adžića na tekmi pa se je podpisala Rusinja v dresu Krima Mercatorja, ki je zadela za 9:8. Ljubljančanke prednosti niso zadržale dolgo, vseeno pa Nemkam niso dovolile, da se odlepijo. Kljub izključitvi Nataše Ljepoja ob koncu prvega dela srečanja, so na odmor odšle z minimalnim zaostankom.

A nato je prišel drugi polčas, ko igra sivo-modrim znova ni stekla. Do 47. minute, ko so rokometašice iz Ludwigsburga vodile z osmimi goli naskoka, sta za tigrice uspele zadeti le Maja Svetik in dvakrat Aleksandra Rosiak, Ljepoja pa je bila zaradi dveh novih dvominutnih kazni izključena. Uroka drugega polčasa Ljubljančankam na gostovanju v Nemčiji ni uspelo prekiniti. Končni rezultat je znašal 30:22.

Misli bodo Krimovke zdaj preusmerile v nov teden, ko jih čaka še zadnja evropska preizkušnja pred daljšim reprezentančnim premorom. V nedeljo, 23. oktobra, ob 14.00 bodo na tekmi tedna po izboru Evropske rokometne zveze gostile francoski Brest. Vstopnice za rokometni spektakel, ki ga ne gre zamuditi, so že na voljo na mojekarte.si.


Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Na tekmo smo se dobro pripravili. Vedeli smo, kako tekmice igrajo in kje lahko izkoristimo naše priložnosti. Rokometašice so v prvem polčasu to dobro uresničile. V drugem delu so Nemke zaigrale drugače, naš odgovor pa ni bil takšen, kot bi si ga želeli. Žal mi je, da ekipa z reakcijami na nekatere sodniške odločitve porablja svojo energijo. S tem se ne smemo obremenjevati, ampak se moramo osredotočiti nase in na naše napake, ki jih je bilo tokrat ogromno.«

Nina Žabjek, rokometašica RK Krim Mercator: »Prvi polčas smo odigrale na zelo visoki ravni. Dobro smo se branile in reagirale na vse, na kar smo se skozi teden pripravljale. Žal ne vem, kaj se je znova zgodilo v drugem delu tekme. To bomo morale popraviti, saj se po takšnem padcu v igri s težavo dvignemo, še težje pa je nato ujeti zaostanek.«