Kako na tekmo med Krimom Mercatorjem in Brestom?

Rokometašice Krima Mercatorja konec tedna čaka tretja domača preizkušnja v tej sezoni EHF Lige prvakinj. Na dan, ko bodo številni športni navdušenci tekli na Ljubljanskem maratonu, se bodo Krimovke na tekmi tedna po izboru Evropske rokometne zveze pomerile s francoskim Brestom. Vabljeni vsi tekači in tekačice, rokometaši in rokometašice, vsi ljubitelji športa, da se nam pridružite v Areni Stožice! Dostop do dvorane bo kljub zapori nekaterih cest omogočen.

S kateregakoli konca Slovenije vas bo prineslo, vam svetujemo, da izberete pot po ljubljanski (severni) obvoznici. Le-to zapustite pri izvozu Tomačevo, se nato po vzporedni cesti zapeljite do Parkirne hiše ŠRC Stožice (Vhod 5), kjer lahko parkirate svoj jekleni konjiček in brezskrbno uživate na tekmi najboljših evropskih rokometašic.

Po 11. uri se bodo že začele odpirati nekatere ceste v okolici stoženske dvorane. Predvideno je, da bodo najprej sprostili promet po Dunajski cesti (med Baragovo in cesto 7. septembra), po Slovenčevi in Podmilščakovi ulici ter po Drenikovi in Parmovi ulici. Po 12. uri bodo odprli relacijo Goriška ulica in Cesta Ljubljanske brigade (med Aljaževo ulico in ulico Jožeta Jame), Pečnikovo ulico ter Regentovo cesto. Še pred začetkom dvoboja v Stožicah pa bo promet omogočen tudi na relaciji med Šišensko cesto in Večno potjo, po Poti Roberta Blinca in Poti za Brdom, na relaciji med Cesto na Brdo in Rožno dolino, po Šestovi ulici, Tržaški cesti, Groharjevi in Riharjevi cesti, Kolezijski in Koprski ulici, Cesti v Mestni log, Kopačevi, Hladnikovi in Jurčkovi cesti, Peruzzijevi in Orlovi ulici, Ob Dolenjski železnici ter po Ižanski cesti. Več o zapori cest si lahko preberete TUKAJ.

Spomniti gre tudi, da bodo v nedeljo v času maratona na vseh linijah mestnih avtobusov zagotovljen brezplačen prevoz. V kolikor vas bo pot zanesla iz samega centra prestolnice, vam vseeno svetujemo, da za svoje prevozno sredstvo izberete kolo. Tako težav z zaprtimi cestami ne boste imeli, naklonjeno pa vam naj bi bilo tudi vreme.

V nedeljo zato brez izgovorov! Svoje vstopnice si še danes zagotovite na mojekarte.si in se nam pridružite v Areni Stožici, kjer bomo skupaj navijali za naše rokometašice. Naj jim uspe doseči prvo domačo zmago v tej sezoni!