V Krimovo družino se vrača Ana Abina

Krimova družina se še krepi. Po tem ko je postalo jasno, da se bodo med tigrice v prihodnji sezoni preselile Ana Gros, Grace Zaadi Deuma in Tamara Horaček, pa se bo v Ljubljano vrnila še ena slovenska reprezentantka - Ana Abina.

Ana Abina, ki zaseda mesto leve zunanje igralke, je zvestobo najboljšemu slovenskemu ženskemu rokometnemu klubu, kjer igra tudi njena sestra Ema, obljubila za dve sezoni.

26-letna Abina je svoje članske izkušnje začela nabirati prav v Krimovi družini. Leta 2015 je prvič oblekla dres prve ekipe RK Krim Mercator in se že v svoji prvi sezoni preizkusila tudi med evropsko smetano. V elitni EHF Ligi prvakinj se je takrat podpisala pod tri zadetke, vse ti je dosegla na domačem obračunu proti norveškemu Larviku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RK Krim Mercator (@rkkrim)

Kasneje je Abino pot vodila h Krki v Novo mesto in Mlinotestu v Ajdovščino, kjer igra danes. V zadnjih letih jo dobre predstave v domačem prvenstvu in Evropskem pokalu redno uvrščajo tudi na Adžićev seznam izbrank slovenske reprezentance.

Po Ani Gros, Grace Zaadi in Tamari Horaček je Ana Abina četrta okrepitev Krima za prihodnjo sezono.

Dres z državnim grbom je nosila na 67 uradnih tekmah in se 74-krat vpisala med strelke, 14-krat tudi na minulem svetovnem prvenstvu, ko je imela pomembno vlogo pri odličnih predstavah naše izbrane vrste.

Foto: Slavko Kolar