V Krim Mercator prihaja Grace Zaadi, aktualna svetovna prvakinja

Francozinja Grace Zaadi Deuna bo v prihodnji sezoni okrepila ekipo Krima Mercatorja na položaju srednje zunanje igralke. 30-letnica, ki za zdaj sicer še brani barve romunske CSM Bucuresti, je na minulem svetovnem prvenstvu v rokometu za ženske osvojila zlato kolajno – že drugo najžlahtnejše odličje na mundialih v njeni karieri.

Grace Zaadi je svojo bogato kariero začela graditi v Metzu. V sezoni 2011/12 je s svojim debijem v EHF Ligi prvakinj prvič okusila pritisk evropske scene. Takrat se je podpisala pod en zadetek, že v naslednjih letih pa je svoj izkupiček občutneje nadgradila.

Grace Zaadi, ki bo dres Krima Mercatorja prvič oblekla v sezoni 2024/25, je sodelovanje z ljubljanskim klubom sklenila za dve sezoni.

Leta 2020 se je prvič podala na tuje, natančneje v Rusijo k Rostovu. Sledila je kratka vrnitev v Metz, nato pa potovanje v Romunijo. Pri CSM Bucuresti vztraja od sezone 2022/23, njena naslednja postaja na rokometni avanturi pa bo prav Ljubljana. Sodelovanje s Krimom Mercatorjem je sklenila za dve sezoni.

Čeprav odlična srednja zunanja igralka v klubski karieri še ni uresničila sanj, o katerih je zagotovo razmišljala kot mlada rokometašica, pa ima zato toliko bolj bogato reprezentančno kariero. Zlato z olimpijskih iger v Tokiu 2020, svetovnih prvenstev v Nemčiji 2017 in na Danskem, Norveškem in Švedskem 2023, ter domačega evropskega prvenstva 2018.

Grace Zaadi: Veselim se, da bom postala del RK Krim Mercator. Z nestrpnostjo že pogledujem proti novima dvema sezonoma in projektu, ki je pred mano.

To so le najžlahtnejša odličja, s katerimi se lahko pohvali. Sicer pa ima v svoji zbirki še tri srebrne medalje in eno bronasto z največjih tekmovanj, na 129 uradnih tekmah za francosko izbrano vrsto pa je dosegla 198 golov.

Po Ani Gros je Grace Zaadi tako druga okrepitev Krima Mercatorja za novo sezono (2024/25).

 

Foto: Kolektiff