Tamara Horaček stopa po zlati poti svoje mame

Rokometni klub Krim Mercator s ponosom sporoča, da je v svoje vrste uspel pridobiti še eno izjemno rokometno moč. Na poziciji srednje zunanje igralke se bo ekipi v naslednji sezoni pridružila še ena aktualna svetovna prvakinja: Tamara Horaček – Francozinja, rojena v hrvaški Požegi. Sodelovanje z ljubljanskim klubom je sklenila za dve leti.

28-letna rokometašica, ki se v Krim Mercator seli iz Nantesa, je s francosko reprezentanco nedavno osvojila naslov svetovne prvakinje, se je izkazala tudi kot najboljša strelka svoje ekipe v finalu, kjer je dosegla pomembnih pet zadetkov. Njeno bleščečo reprezentančno kariero pa dopolnjujeta še srebrni kolajni z olimpijskih iger 2016 in svetovnega prvenstva 2021 ter bron z evropskega prvenstva 2016.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RK Krim Mercator (@rkkrim)

Zdaj šesta strelka Lige Evropa (27 zadetkov) bo kariero nadaljevala v Ljubljani, kjer bo ekipo Krima Mercatorja okrepila na položaju srednje zunanje igralke. Kljub mladosti je že dosegla nekatere izjemne uspehe, a vseeno ostaja zvesta svojim koreninam. Tamara stopa po stopinjah svoje mame Vesne Horaček, nekdanje odlične rokometašice, ki je leta 2001 prav s Krimom osvojila naslov evropske prvakinje.

»Izjemno sem bila vesela, ko mi je hči rekla, da bo igrala v Krimu. To je le nadaljevanje moje zlate rokometne zgodbe, za katero želim, da se pri Tamari nadaljuje. Zato tako njej kot klubu želim, da uspete doseči zastavljene cilje,« je ponosno povedala mama Vesna, ki je kot levičarka igrala na položaju desne zunanje.

Vesna Horaček (v sredini) ob slavju naslova evropskih prvakinj 2001 v dresu Krima.

Tamari Ljubljana zato ni prav nič tuja. Navdušenje nad rokometom je kazala že v zlatih časih svoje mame, ko je po tekmah veselo skakljala po igrišču. Ob podpisu pogodbe pa je Tamara Horaček dejala: »Imam kar nekaj ciljev, ki jih želim uresničiti s Krimom Mercatorjem.«

Tamara Horaček: Sama imam nekaj ciljev, ki jih želim uresničiti s Krimom Mercatorjem.

S prestopom se bo Hrvatica s francoskim potnim listom prvič na tujem preizkusila v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Sicer je v svoji karieri že oblekla dres madžarskega Siofoka ter francoskega Nantesa, Pariza in Metza. Prav pri slednjem je bila njena soigralka Grace Zaadi Deuna, ki bo v prihodnji sezoni prav tako okrepila najboljši slovenski ženski rokometni klub.

Deja Ivanović: »Tamarin prihod me navdaja s kančkom nostalgije«

Začetek sodelovanja s Tamaro Horaček me z vidika krepitve naše ekipe za prihodnje obdobje zelo veseli, saj gre za vsestransko rokometašico, ki se iz leta v leto dokazuje tako z odličnimi nastopi v evropskih klubih, kot tudi z rednim uvrščanjem in pomembno vlogo v francoski reprezentanci – med aktualnimi svetovnimi prvakinjami. Njen prihod v Krim Mercator me navdaja tudi s kančkom nostalgije, saj je njena mama ter hkrati moja tedanja soigralka, s katero smo se skupaj prvič prebile na evropski klubski prestol, kar nekaj sezon zastopala barve našega kluba. Na treningih, tekmah in ostalih klubskih aktivnostih, nas je redno spremljala mala skodrana deklica po imenu Tamara, ki je marsikdaj poskrbela za smeh in dobro voljo. Od takrat do danes se je omenjena deklica razvila v vrhunsko rokometašico, ki bo, po vzoru svoje mame, oblekla Krimov dres. Dobrodošla nazaj v Ljubljano, Tamara!

Deja Ivanović, športna direktorica Krima Mercatorja