Sredi tedna tigrice boljše od Velenja

Rokometašice Krima Mercatorja so na drugi tekmi v mini domači seriji v Stožicah proti Velenju dosegle deveto zmago sezone. Za zmago 32:25 je devet zadetkov dosegla Valentina Klemenčič.

V Nemčiji se pripravlja le še zaključni spopad najboljših ekip moškega evropskega prvenstva, v domovini pa ljubljanske rokometašice nabirajo zmage v domačem tekmovanju. V ponedeljek je padla Izola, sredi tedna so krimove rokometašice gostile še zasedbo Velenja.

Po seriji tekem, kjer so tigrice že kmalu ušle na visoko razliko, je tekma tokrat minila v mirnejšem ritmu. Krimovke so povedle z 2:0 in v nadaljevanju držale prednost, ki tokrat ni dosegla dvomestne vrednosti. Na koncu so se podpisale pod novo zmago, ob strelsko razpoloženi Klemenčič se je tokrat izkazala še Tjaša Stanko z osmimi zadetki. Dijana Đajić je med vratnicama zbrala 12 obramb.

Krim Mercator : ŽRK Velenje 32:25 (13:7)
1. A državna liga (9. krog); 24.01.2024 (17.30) | Stožice (Ljubljana) | sodnika: Uroš Nahtigal, Vili Knez; delegat: Marjan Frelih
Krim Mercator: Arenhart, Đajić (12 obramb); Jurič, Stanko 8, Klemenčič 9, Erceg 3, Ngombele, Rosiak 6, Abina 3, Grbić 3.
Velenje: Simić (4 obrambe), Žejn (2 obrambi), Hadžič (2 obrambi); Leben, Priteržnik 5, Tomić 1, Puncer 9, Jeras 2, Sešel, Robida 4, Tbaković 1, Komar 3, Ramšak, Blažinčić.
7-metrovke: Krim Mercator 4 (3), Velenje 6 (2).
Izključitve: Krim Mercator 8 minut, Velenje 2 minuti.