Tigrice v Tivoliju niso dopustile presenečenja

Rokometašice Krima Mercatorja so prišle do druge zaporedne domače evropske zmage! V nedeljo, 22. februarja, so v dvorani pod Rožnikom s končnim izidom 42:31 preskočile češki Banik Most. Junakinje zmage so bile Daria Dmitrieva in Jovanka Radičević z devetimi goli ter Barbara Arenhart in Jovana Risović, ki sta skupaj zbrali 19 obramb!
Krim Mercator - Banik Most 42:31 (24:11)
nedelja, 22. januar, ob 14.00, Hala Tivoli, 1023 gledalcev
Sodnici: Marija Ilieva, Silvana Karbeska (Makedonija); Delegatka: Janka Stasova (Slovaška)
Krim Mercator: Radosavljević 3, Jurič, Radičević 9, Stanko 5, Žabjek, Dmitrieva 9, Arenhart 1, Klemenčič 2, Miklič, Ljepoja 4, Varagić 1, Lazović 2, Risović 1, Rosiak 2, Marković, Svetik 3.
Banik Most: Striškova 5, Andryskova 5, Šutranova 2, Veselovska, Pokorna, Janssen, Mikulcik 2, Radova, Cholevova 10, Mülnnerova, Kašparova, Brabcova, Spone 1, Kroftova 1, Polakova 2, Somionka 3.
7-metrovke: Krim Mercator 4 (4), Banik Most 3 (2)
Izključitve: Krim Mercator 6 minut, Banik Most 6 minut

Nedeljskemu kosilu je v hramu slovenskega športa sledila prava poslastica, pod katero so se podpisale rokometašice Krima Mercatorja. Sprva so potrebovale nekaj minut, da se ogrejejo, nato pa so pokazale zobe.

Za prvo vodstvo gostiteljic na tekmi je v peti minuti zadela Jovanka Radičević. Odlična obrambna predstava v nadaljevanju in izjemno razpoložena Barbara Arenhart v golu sta bili zaslužni, da je prednost hitro naraščala. V zadnjih šestih minutah prve polovice tekme je Brazilka povsem zaklenila svoja vrata, njene soigralke pa so v napadu naredile delni izid 6:0. Za 24:11. Za zelo ugodno prednost pred drugim polčasom!

V drugem polčasu izenačile klubski strelski rekord!

Krimovke so se sicer na parket vrnile ne najbolj osredotočeno. Radičevićeva in Svetikova sta zgrešili svoja poskusa, kar pa za Krimovo družino ni bilo usodno. Rokometašice v modrih dresih so vztrajno polnile mrežo tekmic in v 56. minuti nedeljskega srečanja izenačile klubski strelski rekord! 42 zadetkov na eni tekmi najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. In to drugič v tej sezoni.

Najbolj uspešni tigric sta bili znova Jovanka Radičević in Daria Dmitrieva. Obe sta bili uspešni devetkrat. Se je pa med strelki vpisalo še deset tigric, med njimi tudi vratarki Arenhartova (enajst obramb) in Risovićeva (osem obramb), ki sta zadeli po enkrat.

Še dve priložnosti za skok med najboljšo šesterico skupine A

Tigrice po dvanajstem krogu EHF Lige prvakinj ostajajo na sedmem mestu in za tako želenim šestim zaostajajo za točko. Nadoknaditi jo bodo skušale na preostalih dveh tekmah. Najprej jih v soboto, 4. februarja, čaka gostovanje pri norveškemu Vipersu, skupinski del pa bodo sklenile v domačih Stožicah. V nedeljo, 12. februarja, ob 14.00 proti CSM Bucuresti.

 

 

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Najprej čestitke ekipi Banika Mosta, ki je od naše zadnje medsebojne tekme zelo napredovala. Mi smo v primerjavi s tekmo proti FTC-ju želeli popraviti odnos in klubu vrniti, kar nam daje. S tem sem zadovoljen!«

Sanja Radosavljević, rokometašica RK Krim Mercator: »To sta za nas izjemno pomembni točki, hkrati pa je pomembno, da smo igrale z odlično energijo in na igrišču pustile srce. To bomo morale narediti tudi na preostalih dveh srečanjih skupinskega dela EHF Lige prvakinj.«

 

Še več fotografij najdete v fotogaleriji TUKAJ.