Tigrice evropski premor začele z zmago proti Velenju

Rokometašice Krima Mercatorja bodo, zaradi zaključka moškega svetovnega prvenstva, na naslednji evropski spopad počakale dodaten teden dni. Krajši premor bodo zato izkoristile za strjen spored domačih tekem. Tokrat so v pozno večernem terminu uspešno gostile v Velenju (35:23), v petek se bodo pomerile proti Krki, prihodnji torek še proti ekipi Z'dežele.
ŽRK Velenje - Krim Mercator 23:35 (12:22)
sreda, 18. januar, ob 19.00, Ljudski vrt, 50 gledalcev
Sodnika: Luka Šebek, Dejan Colner; Delegat: Matjaž Kočevar
Velenje: Priteržnik 2, Tomić 1, Brglez, Jeras 3, Ferenc 11, Simić, Černivec, Oder 2, Tabaković 1, Komar 1, Kodele 2, Žejn.
Krim Mercator: Radosavljević 3, Jurič 5, Stanko 4, Abina, Žabjek, Klemenčič, Miklič, Ljepoja 1, Varagić 8, Ngombele 5, Risović, Rosiak 2, Marković 3, Svetik 4.
7-metrovke: Velenje 5 (5), Krim Mercator 5 (3)
Izključitve: Velenje 0 minut, Krim Mercator 12 minut
Rdeč karton: Klemenčič (46', Krim Mercator)

Ema Marković in Tjaša Stanko sta bili prvi strelki tekme, ki se je za ljubljanske rokometašice začela nekoliko rezervirano. Velenjčanke so v deveti minuti po zadetku Ane Jeras, ki je bila v preteklih sezonah del krimovega podmladka, za hip prišle do prednosti (5:4), ki pa se je v nadaljevanju pričakovano prevesila v pred Krimovih rokometašic.

Te so si še pred koncem prvega polčasa priigrale dvomestno razliko (22:12) in tudi v drugem delu tekme brez težav držale visoko razliko, ki jim je na koncu prinesla 11 zmago aktualne sezone.

Alja Varagić je z osmimi zadetki postala prva strelka svoje ekipe, po pet sta jih dodali Manca Jurič in Betchaidelle Ngombele

 

V petek v Stožicah proti Krki, v torek za pokalni zaključni turnir še proti Celju

Ker bodo tigrice zadnje gostovanje skupinskega dela EHF Lige prvakinj igrale šele 4. februarja, bodo obdobje priprav na zahtevnega tekmeca izkostile za domače dvoboje. V petek, ob 18. uri, bodo v domačih Stožicah gostile novomeško Krko.

Na zadnji januarski dan (31.1., ob 18.00) bodo v okviru četrtfinala Pokala Slovenije igrale proti celjski ekipi Z’dežele. Zmagovalec dvoboja bo postal zadnji udeleženec zaključnega turnirja Pokala Slovenije, kamor so se uvrstili Mlinotest Ajdovščina, Trgo ABC Izola in Zvezda Logatec.