Krimovke rutinirano preko Krke

Rokometašice Krima Mercatorja v 12. krogu 1. ženske rokometne lige niso ničesar prepustile naključjem. Že v prvi polovici tekme proti novomeški Krki so si zagotovile visoko prednost, ki so jo v nadaljevanju še okrepile. Tigrice bodo ponovno na delu v torek, Stožice bodo ob 18. uri namreč prizorišče zadnje četrtfinalne tekme Pokala Slovenije.
Krim Mercator - Krka NM 48:24 (26:14)
petek, 27. januar, ob 18.00, Center Stožice, 25 gledalcev
Sodnika: Marko Pirc, Matjaž Pirc; Delegat: Boris Sintič
Krim Mercator: Radosavljević 4, Jurič, Radičević 11, Stanko 5, Abina 2, Žabjek 1, Arenhart, Klemenčič 8, Miklič, Varagić 6, Ngombele 2, Lazović 4, Risović, Svetik 5.
Krka NM: Smonkar, Barukčić 5, Udovč, Robida 2, Remškar, Petkovič, Kuralt, Malić 5, Bevc 2, Vrček 3, Dokl 1, Kolobarić 6, Vostić.
7-metrovke: Krim Mercator 2 (2), Krka 3 (3)
Izključitve: Krim Mercator 4 minute, Krka 2 minuti

Ljubljanske rokometašice so v tekmo vstopile visoko motivirane, kar se je poznalo tudi na rezultatu. Hitro so povedle s 4:1 in tudi v nadaljevanju hitro polnile mrežo gostujoče zasedbe.

Že v prvem polčasu so tigrice zbrale 26 zadetkov in si nabrale dvanajst zadetkov prednosti (26:14), popustile niso niti v nadaljevanju. V 50. minuti je razlika znašala že 20 zadetkov (40:20), tigrice so se močno približale rekordnemu izkupičku. 49 zadetkom iz Ptuja so se približale na 48:24.

Najboljša strelka tekme je z 11 zadetki postala Jovanka Radičević. Z osmimi je bila nezgrešljiva Valentina Klemenčič.

 

Pred gostovanjem na Norveškem še za pokalni zaključni turnir

Tigrice predzadnja tekma najmočnejšega evropskega rokometnega tekmovanja čaka v soboto, 4. februarja, ko se bodo ob 18. uri pomerile proti norveškemu Vipersu. Še prej ljubljanske rokometašice čaka četrtfinalni dvoboj Pokala Slovenije, v Stožicah bo gostovala celjska zasedba Z’dežele.