Tigrice prek Z’dežele na zaključni turnir Pokala Slovenije

Rokometašice Krima Mercatorja so se po zanesljivi četrtfinalni zmagi proti celjski ekipi ŽRK Z'dežele uvrstile na zaključni turnir Pokala Slovenije. Ta bo na sporedu 15. in 16. aprila. Ljubljanske rokometašice so s tretjo zmago končale mini domačo turnejo in se lahko z mislimi popolnoma posvetijo zadnjima evropskima izzivoma v skupinskem delu EHF Lige prvakinj.
Krim Mercator - ŽRK Z'dežele 33:21 (17:14)
torek, 31. januar, ob 18.00, Center Stožice, 22 gledalcev
Sodnika: Ilija Pajič, Boris Košir; Delegat: Boris Sintič
Krim Mercator: Jurič, Radičević 4, Stanko 3, Abina 2, Žabjek, Dmitrieva 4, Arenhart, Klemenčič 2, Ljepoja 3, Varagić 3, Ngombele 4, Lazović 2, Risović, Rosiak 2, Marković 1, Svetik 3.
Z'dežele: Leskovar, Bon Brzin 4, Regner 1, Novak 6, Tripkovič, Pišek 4, Dobnik 1, Meža, Zulić, Čerenjak, Bukovec, Strnad Zelen 7.
7-metrovke: Krim Mercator 2 (2), Z'dežele 5 (2)
Izključitve: Krim Mercator 8 minut, Z'dežele 2 minuti

Ponovitev lanskega aprilskega finala, ko so tigrice po zmagi 33:21 osvojile 27. pokalno lovoriko, se je za domače rokometašice začela nekoliko zadržano. Celjske rokometašice so v 12. minuti povedle s 4:7, kar je dokončno prebudilo tigrice, ki so dosegle pet zaporednih zadetkov (18. minuta, 9:7) in od takrat prednosti niso več izpustile iz rok.

Dvomestno razliko v zadetkih je ravno v zadnji minuti tekme ljubljanskim rokometašicam priborila Tjaša Stanko. Krimovke so se tako pričakovano uvrstile na zaključni turnir Pokala Slovenije, kamor so se uvrstile še ekipe Mlinotesta Ajdovščine, Trga ABC Izole in Zvezde Logatca.

Kje bo turnir, ki bo na sporedu 15. in 16. aprila, potekal, bo znano v naslednjih dneh ali tednih.