Na Norveško po prvo zmago nad Vipersom

Pred rokometašicami Krima Mercatorja sta zadnji dve preizkušnji skupinskega dela EHF Lige prvakinj. Tekmi, ki bosta določili vse potnice v nadaljevanje elitnega rokometnega tekmovanja. Prva bo na sporedu v soboto, 4. februarja, ob 18.00, ko bodo tigrice gostovale pri norveškem Vipersu. Druga pa jih čaka v nedeljo, 12. februarja, ob 14.00, ko v Areno Stožice prihaja CSM Bucuresti.
EHF LIGA PRVAKINJ
Aquarama Kristiansand
Vipers (NOR)
18.00
Krim Mercator
Sobota, 4. februar 2023

Vstopnice za zadnjo in hkrati odločilno tekmo skupinskega dela najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja so na voljo TUKAJ.
Krimovke so se z aktualnimi dvakratnimi evropskimi prvakinjami v tej sezoni že srečale. Na domači uverturi so bile sicer po polovici srečanja zelo blizu (11:13), v drugem delu pa so Norvežanke pokazale, zakaj so v zadnjem času številka ena v Evropi. Varovanke Dragana Adžića so premagale s končnim rezultatom 27:21. To je bila ena od njihovih devetih zmag v tej sezoni. Klonile so le na gostovanju pri Bietigheimu in Bucuresti, s Ferencvárosem pa so se razšle z neodločenim izidom. Z 19 točkami na svojem računu po dvanajstih krogih zasedajo drugo mesto skupine A in imajo tako že zagotovljeno svojo vstopnico za četrtfinale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Pred zadnjima dvema obračunoma skupinskega dela EHF Lige prvakinj imajo nekoliko enostavnejšo nalogo od Krimovk, ki Vipersa Kristiansanda v zgodovini kluba še niso premagale. A nič ni nemogoče! Morda pa jim uspe, ko bo to najbolj potrebno.