Sredi tedna proti neporaženim Madžarkam

V sredo, 19. januarja, rokometašice Krima Mercatorja čaka zahtevno gostovanje pri madžarskemu Györu, ki v tej sezoni Delo EHF Lige prvakinj še ne pozna poraza. Tekma v slabih 400 km oddaljeni Audi Areni Györ se bo začela ob 18.45, prenos pa bo mogoče spremljati na Arena Sport 1.
delo ehf liga prvakinj
Audi Arena Györ
Györi (MAD)
18.45
Krim Mercator
Sreda, 19.1.2022

Ene glavnih favoritinj za končni naslov prvakinj v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju trenutno zasedajo prvo mesto na lestvici skupine B. Na svojem računu imajo 18 točk, kar je štiri več od Vipersa na drugem in šest od Metza na tretjem mestu.

Prvo tekmo med večkratnimi slovenskimi in madžarskimi državnimi prvakinjami v tej sezoni so v Areni Stožice s končnim rezultatom 31:26 dobile gostje. Največ preglavic sta tigricam takrat povzročali Eun Hee Ryu in Veronica Egebakken Kristiansen, ki sta dosegli sedem zadetkov, v vratih pa sta bili z osmimi oziroma sedmimi obrambami razpoloženi Amandine Leynaud in Silje Margaretha Solberg.

Tokratne nasprotnice Ljubljančank so v preteklosti v svojo vitrino pospravile že pet naslovov evropskih prvakinj (2013, 2014, 2017, 2018 in 2019). Leta 2013 je bila del madžarske ekipe tudi zdajšnja Krimovka Andrea Lekić, ki je belo-zelen dres nosila dve sezoni in v Ligi prvakinj dosegla 112 golov.

Nataša Derepasko, trenerka RK Krim Mercator: »V nadaljevanju tekmovanja nas čaka naporen ritem, a podobnega imajo vse ekipe v skupini. Najprej potujemo na gostovanje na Madžarsko, v soboto sledi pot v Francijo. Menim, da so Madžarke trenutno najboljša ekipa v Evropi. Igrajo zelo hiter rokomet, agresivne so v obrambi. Kljub temu, da se zavedamo kvalitet tekmic, ki bodo imele tudi prednost domačega terena, želim, da pokažemo svoje kvalitete. Za zgled nam bo igra, ki smo jo prikazali v prvih desetih minutah drugega polčasa proti Dankam.«

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.