Izgorele v želji po zmagi

Skoraj dva meseca po zmagi Krimovk nad ruskim CSKA-jem je bil na sporedu nov krog Delo EHF Lige prvakinj. Tokrat so Ljubljančanke gostile tekmice z Danske, ki so bile na prvi tekmi boljše za dva zadetka (26:24), tokrat pa v prvem polčasu povsem nadigrale gostiteljice in zmagale z izidom 24:19 (15:5). Najbolj razpoloženi posameznici v dresu Krima sta bili Valentina Klemenčič in Paula Posavec s po tremi zadetki.
Krim Mercator : Odense (DAN) 19:24 (5:15)
nedelja, 16. januar, ob 16.00, Center Stožice – 350 gledalcev
Sodnici: Vanja Antić, Jelena Jakovljević (Srbija); Delegat: Jan Rudinsky (Slovaška)
Krim Mercator: Radosavljević, Jurič, Stanko 1, Sercien Ugolin, Pineau 2, Žabjek 1, Arenhart 2, Posavec 3, Klemenčič 3, Ljepoja, Varagić 2, Ngombele 1, Gomilar Zickero 2, Risović, Lekić 2, Svetik.
Odense: Thörn, Aardahl, Knudsen 1, Kyndboel 3, van Wetering 4, Abbingh 3, Nüsser 2, Iversen 2, Reinhardt, Larsen, Vollenbregt 3, Højlund 3, Housheer 3.
7-metrovke: Krim Mercator 2 (1), Odense 3 (3)
Izključitve: Krim Mercator 6 minut, Odense 4 minute

Prvi napad na tekmi je pripadel gostiteljicam, ki so začele v postavi Oceane Sercien Ugolin, Allison Pineau, Nataša Ljepoja, Maja Svetik, Tjaša Stanko, Tija Golmilar Zickero in Barbara Arenhart, a žoge niso spravile v gol. Zadetek tekmic jih je prebudil in krimova petica je hitro izenačila. Sledil je še natančni strel izkušene francoske reprezentantke Pineaujeve, ki je kasneje realizirala tudi edino priložnost iz sedmih metrov v prvem polčasu, nato pa se gol tekmic ni zatresel celih pet minut. Na drugi strani igrišča Arenhartova ni mogla preprečiti vseh namer tekmic in razlika je po tretjini tekme znašala sedem zadetkov. V dresu modrih sta bili po enkrat uspešni še Alja Varagić in Valentina Klemenčič, medtem ko so tekmice realizirale nekaj več kot polovico strelov (15/29) in ob polčasu vodile z naskokom desetih zadetkov (15:5).

Odmor je varovankam Nataše Derepasko koristil. Začele so odločneje in do minute odmora, ki jo je že po slabih treh minutah igre zahteval trener tekmic, dosegle tri zadetke, enega Arenhartova prek celega igrišča. Slednja je uspešno branila tudi gol Krimovk in v statistiko dodala še en zadetek. Zaostanek se je v sedmih minutah razpolovil (10:15). Petnajst minut pred koncem je priložnost v dresu Krimovk dobila mlada Betchaidelle Ngombele in debitirala s 13. zadetkom gostiteljic. Razlika je bila vseeno prevelika in do konca tekme se bližje kot na pet zadetkov razlike ljubljanski ekipi žal ni uspelo približati. Novo priložnost bodo iskale sredi tedna, ko gostujejo na Madžarskem. 

Nataša Derepasko, trenerka RK Krim Mercator“Najprej bi se želela opravičiti navijačem kluba in obiskovalcem tekme za katastrofalen prvi polčas, ko smo v želji po dobri igri povsem zamrznili. V drugem delu so se igralke zbrale in dokazale, da po dvomesečnem klubskem premoru še niso pozabile igrati rokometa. Želim si takšnega nadaljevanja tekmovanja, kot je bilo prvih deset minut drugega polčasa.”

Valentina Klemenčič, igralka RK Krim Mercator“Začele smo slabo in naredile preveč napak. Nismo bile zbrane. V drugem polčasu smo želele to popraviti, a je bil zaostanek že prevelik. Razočarane smo, predvsem zato, ker se nismo držale načrta.”