Konec tedna po nove evropske točke

Rokometašice Krima Mercatorja so zadnjo tekmo DELO EHF Lige prvakinj odigrale 20. novembra, ko so v Stožicah gostile CSKA in Rusinje s 24:21 tudi premagale. Prve tekmice v letu 2022 bodo rokometašice danske Odense. Tekma bo na sporedu v nedeljo, 16. januarja, ob 16.00. Vstopnice so na voljo na mojekarte.si.
delo ehf liga prvakinj
Center Stožice
Krim Mercator
16.00
Odense (DAN)
Nedelja, 16.1.2022

Dolg klubski tekmovalni premor je rokometašicam dobro del, saj se na igrišče vračajo lačne novih zmag. Želja je, da nadaljujejo igro, ki so jo prikazale na zadnjih obračunih v 26. zaporedni sezoni v Evropi. Ekipa Odense je prvo tekmo sicer dobila, a so Krimovke prepričane, da jim v Stožicah ne bo lahko. »Nadejam se, da se bomo veselile zmage, kot na zadnji tekmi v letu 2021, ko smo nadigrale ruski CSKA,« je na novinarski konferenci povedala Barbara Arenhart. »Treniramo dobro in verjamemo, da lahko zmagovalni niz z borbeno igro in zgoščeno obrambo nadaljujemo tudi v nedeljo. Moč Krima doma je izjemna. V Stožicah nikomur ni lahko igrati.« To so izkusile poleg Rusinj tudi Norvežanke, Francozinje in Madžarke, ki so se za zmago morale zelo potruditi.

Ekipa je, z izjemo manjših zdravstvenih težav, nared. »Verjamemo, da bomo do konca tedna v polni postavi,« je povedala Nataša Derepasko. »Osredotočamo se na piljenje taktike in vzdrževanje fizične pripravljenosti.« V času klubskega premora je imel strokovni štab dovolj časa, da začrta igro do konca sezone. »Spremenili smo obrambo, na drugi strani igrišča pa želimo igrati sproščeno in na dolg napad. Borili se bomo do konca,« zatrjuje Derepaskova, ki je v ekipo pozdravila novinko, 17-letno Betchaïdelle Ngombele. »Gre za mlado igralko, ki jo uvajamo v trenažni proces in za katero verjamemo, da predstavlja prihodnost kluba.«

»Vesele smo, da smo se po dolgem času zbrale v Stožicah. Treniramo dobro, osredotočamo se na tekme, ki so pred nami in prepričane smo, da bo rezultat nedeljske tekme s kančkom sreče obrnjen nam v prid,« razmišlja pred tekmo 10. kroga tudi kapetanka, Nina Žabjek.

Vstopnice za tekmo so že v prodaji, tekmo pa si boste lahko ogledali tudi preko malih zaslonov na Arena Sport 1.