Športna direktorica ena od ambasadork Eura 2022

Novembra bo Slovenija skupaj s Severno Makedonijo in Črno goro v Ljubljani (Stožice) in Celju (Zlatorog) gostila 15. evropsko prvenstvo v rokometu za ženske, ki bo potekalo bo med 4. in 20. novembrom. Del zgodbe bodo rokometašice, ki bodo vpoklicane v izbrano vrsto ter športna direktorica kluba, Deja Ivanović, ena od ambasadork tekmovanja.

V središču bodo vsekakor športni rezultati, veliko pozornosti pa bo namenjene tudi trajnostnemu razvoju in opolnomočenju žensk v športu in družbi. Tiste, ki bodo širile glas o tem bodo ambasadorke na čelu z umetnico in borko za pravice žensk Senidah, ki bo še pred poletjem pripravila himno Eura 2022.

Ivanovićeva je bila na uvodni prireditvi tudi del voditeljskega tandema skupaj z Anjo Hlača Ferjančič. »Biti del takšnega dogodka je posebna čast. Gre za največji športni dogodek v samostojni državi, kjer smo v ospredju ženske na vseh področjih – tako po tekmovalni plati, kot tudi pri širjenju sporočil širše v družbi. To je tudi odlična priložnost, da rokometašice izkoristijo prednost domačega terena, kar v športu veliko pomeni. Počaščena sem, da so mi zaupali vlogo sovoditeljice uvodnega dogodka tekmovanja.«

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.