V Ljubljano prihaja 17-letna Betchaïdelle Ngombele

Na decembrskem svetovnem prvenstvu v Španiji smo v dresu reprezentance Konga lahko spremljali nadarjeno 17-letno rokometašico, ki je nase opozorila s svojimi 21 zadetki. Visokorasla rokometašica bo nove rokometne izkušnje nabirala v klubski sredini Nataše Derepasko.

O nadarjeni rokometašici so se po prvenstvu, kjer je Kongo po zmagi proti Tuniziji zaigral v glavnem delu tekmovanja in osvojil končno 23. mesto, razpisali tudi pri Mednarodni rokometni zvezi. »V njej sem videl velik potencial, zato smo jo povabili na afriško prvenstvo. V tistem tednu je zelo garala, živimo v Afriki in ljudje tukaj morajo garati, da pridejo do dobrega rezultata,« je o Ngombelejevi takrat dejal kongovski selektor Younes Tatby.

Kongovski selektor in Tanguy Yoka, podpredesnik nacionalne zveze ter kluba CARA Brazzaville od koder prihaja 190 cm visoka rokometašica, bosta v Slovenijo pripotovala skupaj z Ngombelejevo. Prihod mlade rokometašice je namreč prvi korak nadaljnjega sodelovanja s to afriško državo.

Deja Ivanović, športna direktorica Krima Mercatorja: »Podpis pogodbe z mlado, izjemno nadarjeno rokometašico za klub predstavlja predvsem strateški korak za prihodnje obdobje. Glede na to, da v Evropi vlada pomanjkanje igralk tovrstnega profila, je podpis dolgoročne pogodbe s 190 cm visoko igralko še kako dobrodošel. Zdaj je na nas, da jo razvijamo v pravi smeri, s ciljem razvoja do vrhunske športne ustvarjalnosti. Verjamem, da je obisk njene delegacije tudi priložnost za poglobljeno sodelovanje v prihodnje.«

Betchaïdelle Ngombele, rokometašica Krima Mercatorja: »Z nastopi na svetovnem prvenstvu sem bila zelo zadovoljna, saj je bilo to zame prvo veliko tekmovanje in mislim, da sem dala vse od sebe. Nisem čutila pritiska. Več, kot sem igrala, bolj sproščena sem bila. Moraš biti pogumen, da lahko igraš proti tako močnim nasprotnikom. Vesela sem, da sem prispela v Ljubljano in spoznala ekipo. Pred mano so novi izzivi, selitev v Ljubljano pa moja življenjska priložnost. Želim si jo kar najbolje izkoristiti.«