Okrepitev na mestu leve zunanje

Čeprav je tekoča sezona v polnem teku, strokovno vodstvo Krima Mercatorja že sestavlja ekipo za sezono 2022/23. Del nje bo 24-letna leva zunanja rokometašica Aleksandra Rosiak.
Ena od nosilk igre poljske reprezentance, ki je znana predvsem kot odlična strelka z razdalje, je rokometno pot začela v domačem Plocku, Evropi pa se je predstavila v sezoni 2016/17, ko je zaigrala v dresu Lublina. Tam je ostala pet sezon, dosegla 58 zadetkov in osvojila več poljskih lovorik. V aktualni sezoni je poljska dvaindvajsetica del francoskega Besancona, ki tekmuje v EHF ligi.
Rosiakova je na minulem svetovnem prvenstvu v Španiji dosegla 22 zadetkov in bila na tekmah proti Srbiji, Rusiji in Črni gori najboljša strelka svoje reprezentance, za katero je skupaj z mlajšimi selekcijami odigrala že preko 80 tekem. V članskem dresu je dosegla 36 zadetkov. Na Iberskem polotoku je bila dvakrat nagrajena tudi z nazivom najboljša igralka tekme. Nastopila je na dveh evropskih prvenstvih – leta 2018 in 2020.

Rosiakova bo klubske barve ljubljanske ekipe oblekla na poletnem zboru nove sezone.

Deja Ivanović, športna direktorica Krima Mercatorja: »Veseli smo, da smo v našo sredino privabili zelo perspektivno rokometašico, ki ima že kar nekaj izkušenj na najvišji ravni in je v svoji igri zelo raznovrstna. Igralko spremljamo že nekaj časa, na minulem svetovnem prvenstvu v Španiji pa nas je s svojimi predstavami v dresu poljske reprezentance dokončno prepričala. V kombinaciji s Stankovo in mlado Ngombelejevo bo to izjemna moč s strani leve zunanje pozicije v prihodnji sezoni.«