Madžarke nadigrale ljubljanske tekmice

Zgolj tri dni po tekmi Delo EHF Lige prvakinj proti Odenseju so Krimovke odpotovale na Madžarsko, kjer jih je čakal dvoboj proti neporaženi ekipi skupine B. Rokometašice ekipe Györi, ki so v prejšnji sezoni osvojile tretje mesto med najboljšimi ženskimi klubi stare celine, so slabo začele. A hitro so pritisnile na plin in nazadnje slavile zmago s 40:27 (22:14). Najbolj natančni krimovki sta bili Allison Pineau in Alja Varagić. Obe sta dosegli po pet zadetkov.
Györi (MAD) : Krim Mercator 40:27 (22:14)
sreda, 19. januar, ob 18.45, Audi Arena Györ – 2547 gledalcev
Sodnici: Ana Vraneš, Marlis Wenninger (Avstrija); Delegat: Christian Kaschütz (Avstrija)
Györi: Glauser 1, Ogonovszky, Blohm 1, Schatzl 4, Dale 5, Hansen 8, Sztankovics 2, Ryu 2, Oftedal 1, Solberg, Kristiansen 2, Fodor 3, Nze Minko 3, Háfra, Pintea 8, Despotović.
Krim Mercator: Radosavljević, Jurič 3, Stanko 3, Sercien Ugolin, Pineau 5, Žabjek 1, Arenhart, Posavec 1, Klemenčič 3, Ljepoja, Varagić 5, Ngombele 2, Gomilar Zickero, Risović, Lekić 4, Svetik.
7-metrovke: Györi 4 (3), Krim Mercator 1 (1)
Izključitve: Györi 4 minute, Krim Mercator 6 minut

Tokrat je na igrišče stopila spremenjena zasedba modrih in naveza Pineau – Andrea Lekić je kmalu pokazala kakovost. Hitra igra na obeh straneh je že v četrti minuti ob izidu 4:4 dala vedeti, da bo v Audi Areni padlo veliko zadetkov. V eni uri igre se jih je nabralo kar 76. Žal so jih štirinajst več dosegle gostiteljice.

Do 13. minute prvega dela so Ljubljančanke držale stik s favoriziranimi tekmicami. Po nekaj natančnih strelih Pineaujeve so zaostajale le za tri, nato pa je razlika začela naraščati. Arenhartovo je med vratnicama zamenjala Jovana Risovič in takoj ubranila dva poizkusa Madžark, a je strelski mrk soigralk srbske reprezentantke vseeno pomenil vse večjo razliko v korist domače ekipe. V njej sta bili neustavljivi predvsem Schatzlova in Hansenova, ki sta ob siceršnji 76-odstotni učinkovitosti Györa v prvem delu tekme dosegli dobro tretjino zadetkov. Krimovke so bile natančne 14-krat, za toliko golov pa potrebovale 22 strelov.

V drugi polovici dvoboja je bila premoč tekmic, ki so imele več rešitev, daljšo klop in večjo kakovost, vse bolj očitna. Nataša Derepasko je tudi tokrat imela na izbiro manj igral – Krpež-Šlezakova in van Kreijeva sta zaradi okužbe s kovidom ostali doma, poškodbam pa se, žal, izognili Ljepoja in Lekićeva, ki je sredi tekme začutila bolečine in ni več stopila na igrišče.

Strelski post Krima je dvakrat »presekala« Valentina Klemenčič, v končnici pa je do treh zadetkov prišla Manca Jurič. Sedmi poraz v sezoni s skupno petimi osvojenimi točkami Krimovke še vedno drži v igri za nadaljevanje tekmovanja. Pred njimi so še štiri tekme rednega dela. Evropsko tekmovanje nadaljujejo v nedeljo v Franciji (Metz Handball).

Nataša Derepasko, trenerka RK Krim Mercator: “Na začetku tekme je odlično delovala naveza Pineau-Lekić, ki je zaradi bolečin slednje hitro razpadla. Kako bo z Andreo bo znano v prihodnjih dneh. Glede same tekme pa – ni nas presenetila hitra ekipa tekmic, a znova moram ponoviti, da nismo igrali dolgih napadov in nismo bili potrpežljivi, da bi prišli do zanesljivejših priložnosti za zadetek.”

Nina Žabjek, kapetanka RK Krim Mercator: “Pričakovale smo težko tekmo. Borile smo se od prve minute naprej. Žal nismo ujele svojega ritma, tekmice smo lovile skoraj skozi celotno tekmo. Poznalo se je, da smo imele krajšo klop. V njihovi ekipi so izjemne igralke, vsaka menjava jim je dodala energijo na igrišču.”