Samozavestno po novo zmago v Tivoli

Rokometašice Krima Mercatorja v 14. kolu DELO EHF Lige prvakinj čaka tekma proti norveškem Vipersu. Po usklajevanju glede lokacije – tekmice imajo zaradi okužb s koronavirusom iz preteklih mesecev na urniku kar nekaj zaostalih tekem – se bosta ekipi pomerili v ljubljanskem Tivoliju, ki je pretekli konec tedna Krimovkam prinesel drugo domačo zmago v sezoni. Tekma bo na sporedu v soboto, 13. februarja, ob 18. uri.
Delo EHF Liga prvakinj
hala tivoli
Vipers Kristiansand (NOR)
18.00
Krim Mercator
Sobota, 13. februar 2021

Ljubljančanke so sezono 2020/21 otvorile ravno proti Norvežankam. Slednje so bile boljše s 27:26. Tokrat tekmice v Ljubljano prihajajo po seriji treh porazov, medtem ko so se tigrice pretekli konec tedna veselile zmage nad ruskim Rostovom (28:27).

V Stožicah sta se na prvi medsebojni tekmi na strani gostiteljic najbolj izkazali Samara Da Silva Vieira z osmimi ter Oceane Sercien Ugolin s petimi goli, pri tekmicah je večino golov v tekoči sezono (devet) dosegla Heidi Løke, pet jih je dodala Linn Jorum Sulland. V norveški ekipi sicer prednjači Nora Mørk s kar 51 zadetki, ki pa se je poškodovala, zato je njen nastop vprašljiv, skoraj dvajset manj jih imata Sullandova in Jana Knedlikova.

Že včeraj je bilo jasno, da povratne tekme z danskim Esbjergom ne bo, saj kljub prizadevanjem vodstva Krima Mercatorja nadomestnega termina za zaostalo tekmo ekipi nista našli. Tekmice imajo zaradi fokusa na domače prvenstvo namreč vse termine zasedene. Tekma je bila zato registrirana z izidom 10:0 za dansko ekipo. Obenem so s sedeža EHF sporočili, da zaradi neodigranih tekem, ki jih ni mogoče pravočasno izvesti in katerih vzrok je pandemija COVID-19, vsi klubi napredujejo v izločilne boje. Ob tem se je spremenil tudi sistem izločilnega dela v Ligi prvakinj – sledili bodo boji po sistemu 1-8, 2-7, 3-6 in 4-5 z ekipami iz druge skupine.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“Tekmice so kvalitetne, a imajo za sabo težak ritem tekmovanja – v zadnjem tednu so odigrale že tri tekme, naša bo četrta. Zmaga proti Rusinjam nam je dobro dela, vlila potrebno samozavest, da zmoremo in se lahko kosamo z najboljšimi. V tekmo gremo z optimizmom, kljub temu, da nam nič ne prinaša. Na prvi medsebojni dvoboj smo odšli brez pripravljalnih tekem, veliko časa smo se prilagajali njihovemu ritmu, ravnotežje smo držali z Risovićevo. Na zadnjih tekmah smo se dvignili in izboljšali realizacijo sedemmetrovk. Želim, da nam le-te ne bodo povzročale več preglavic. Verjamem, da smo tudi v nadaljevanju Lige prvakinj sposobni presenetiti. Bolj nam ugaja ruska igra, zato bi si za tekmice želeli CSKA.”

Maja Svetik, levokrilna rokometašica RK Krim Mercator“Sobotna zmaga nam je vlila samozavest, ki jo moramo izkoristiti tudi tokrat. Igra v gosteh nam bolj leži, zato smo se v Tivoliju tudi počutile dobro. Proti Vipersu bomo morale ponoviti obrambo s tekme proti Rostovu in narediti čim manj napak, biti moramo tudi hitre v napadu.”